Oдржана сједница Регионалног савјета за ловство добојско-модричке регије

У Броду је у петак одржана сједница Регионалног савјета за ловство Добојско-модричке регије. Сједници, којом је предсједавао Марко Видић, поред чланова Савјета, присуствовао је и Саво Минић, предсједник Ловачког савеза Републике Српске/ЛСРС/.

Након краће дискусије једногласно су усвојени извјешај о раду Савјета, финансијски те извјештај комисије за ловно стрељаштво.

Марко Видић, предсједник Регионалног савјета за ловство Добојско-модричке регије навео је да ће Савјет и у наредном периоду наставити да ради на унапређењу и промоцији ловства на подручју ове регије.

Напоменуо је да је на сједници усвојена препорука да се на подручју регије повећа износ чланарине, за ловну 2025. годину.

У оквиру провођења припрема за изборну скупштину Ловачког савеза Републике Српске, на сједници је кандидате у органе Савеза предложио и Регионални савјет за ловство Добојско-модричке регије.

За предсједника Ловачког савеза Српске, и за наредни мандатни период, предложен је Саво Минић, за чланове Управног одбора ЛС РС предложени су Марко Видић и Драгослав Јокић, за члана стручног савјета за ловство Славиша Шукурма, док су у комисије за оцјену ловачких трофеја, признања и одликовања и фонд солидарности предложени Борислав Тепић, Драган Савић и Ненад Чечавац.

Саво Минић, предсједник Ловачког савеза Републике Српске подсјетио је да је Добојско-модричка регија највећа у Републици Српској када је у питању ловство и изразио задовољство односом чланица ЛС РС који функционише на другарској и професионалној основи, како према самом Савезу тако и према Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Минић је навео да се, поред припрема за изборе у ЛС РС, морају још спремније дочекивати нови пројекти и користити средства од Владе Републике Српске.

-Потребно је формирати посебно радно тјело које ће се бавити пројектима који су везани за унапређење ловства у смислу одређене популације дивљачи, конкретно када је у питању шакал. Затим мониторинг на Афричку кугу свиња која је присутна и код домаћих али и код дивљих свиња, израда елабората око станишта и праћења вука и многи други пројекти-, нагласио је Минић.

Подсјетио је да, у оквиру мјера подршке за развој и унапређење ловства и капиталних инвестиција, Ловачки савез расписује јавни позив на који могу да конкуришу све ловачка удружења у Републици Српској.

-Конкурисати могу за пројекте везане за развој и унапређење ловства, а од прошле године и пројекте везане за ловни туризам-, рекао је Минић

Be the first to comment

Leave a Reply