Ловци у Појезни обавили прољетно пребројавање дивљачи

Чланови Ловачког удружења „Мотајица“ обавили су протеклог викенда активност бројања дивљачи, односно утврђивање бројног стања свих врста дивљачи на основу чега се израђује годишњи план кориштења дивљачи.

Ради се о важној обавези чланова удружења, која се обавља са завршетком зиме, а добијени подаци су основ за сва планирања заштите, гајења и кориштења дивљачи.

– Овогодишње пребројавање дивљачи се одвијало на подручју које припада секцији Појезна, а акцију је водио главни лововођа удружења Љубиша Николић, у координацији са лововођама других секција. Пребројавањем је утврђено да дивљачи има на завидном нивоу што је резултат домаћинског газдовања ловиштем. Важно је истаћи да је у протеклим данима набављено 1200 кг камене соли која је изнесена у ловиште, рекао је предсједник удружења Дарко Бећаревић, додајући да су учесници након радног дијела уприличили заједничко дружење.

Међу готово двије стотине учесника свој допринос је дао и најстарији члан удружења Душан Вујичић, који ће ускоро напунити 89 година.

www.derventacafe.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply