Завршено прољетно пребројавање дивљачи у Семберији

БИЈЕЉИНА – Ловачко удружење „Семберија” из Бијељине традиционално у марту врши прољетно пребројавање дивљачи. Ловачке секције овај обавезни посао заврше прије задњег викенда, када се врши централно пребројавање које се сваке године организује у другој ловачкој секцији.

Ове године, у недјељу 26. марта код основне школе у Средњем Драгаљевцу окупило се око 100 ловаца док је вријеме без  падавина било као створено да се овај посао домаћински заврши.

Присутне је поздравио  предсједник ловачког дружења Семберија, Василије Савић, а главни лововођа Удружења Миладин Божић је појаснио начин пребројавања.

Учесници су подијељени у четири групе. Двије групе са највише младих ловаца одвезени су до ловачке куће на Јасики, одакле је кренуло пребројавање.


Једну групу старијих ловаца развезла је трећа тракторска приколица на истурена мјеста и прелазе да се региструје покренута дивљач, а четврта група је остала на зборном мјесту да припрема заједнички ручак за све учеснике.

Пребројавала се површина приближно два квадратна километара и за одприлике три сата посао је успјешно завршен. Утврђено је задовољавајуће стање срнеће и фазанске дивљачи, док је бројно стање зеца нешто лошије и из године у годину је у опадању.

Након акције, за све учеснике је организован ловачку ручак и дружење уз војнички пасуљ о одличну музику за коју се побринуо оркеатар Патрола 078.

Да све протекне у најбољем реду, побринуло се подмлађено руководство секције Драгаљевац са предсједником Радишом  Благојевић, који су се трудили да сваком учеснику ове ловачке активности буде пријатно  у њиховој ловачкој секцији.

 

Be the first to comment

Leave a Reply