Мађарска: Изабран нови генерални директор CIC-а

Прошле седмице, „Међународни савјету за заштиту дивљачи и дивљих животиња“ (CIC) добио је новог генералног директора. Претходни генерални директор Тамаш Маргески предао је палицу свом насљеднику Себастијану Винклеру 9. новембра у Мађарској.

Нови извршни директор има преко 20 година искуства као консултант и фасилитатор за Уједињене нације, бројне владе, приватни сектор и невладин сектор. Током своје каријере, Винклер је радио са организацијама и конвенцијама које су блиско повезане са активностима CIC-а. Винклер је међународно признати лидер у политици заштите животне средине и дипломатији, са експертизом у области биодиверзитета, регенеративне пољопривреде, сертификације, економије животне средине, климатских промена и мобилизације ресурса. Овај космополита са добрим међународним позицијама има њемачко, француско, мексичко и швајцарско држављанство. Као дијете, живио је у франкофонској Африци, гдје се први пут упознао са ловом међу Бака пигмејима у Камеруну.

Тамаш Маргески је послије дванаест година поднио оставку на мјесто генералног директора CIC-а. Међутим, као „амбасадор“ у име CIC-а, наставиће да ради хонорарно у сједишту ЕУ заједно са FACE-ом у Бриселу. Прије свега, бавеће се европском ловачком политиком. Од свог именовања за генералног директора 2010. године, Маргески је помогао да се CIC развије у водећу међувладину организацију по питањима ловства, очувања природе и одрживом употребом дивљачи. Под његовим руководством, CIC је успјешно реализовао низ кључних пројеката и иницијатива. То укључује успостављање свјетског партнерства за сарадњу за одрживо коришћење и управљање дивљачи, стварање програма „Један евро по ловцу“ и споразум о дипломатском статусу CIC-а у Мађарској.

За новог замјеника генералног директора именован је Аустријанац Арно Вимпфен.




 

Be the first to comment

Leave a Reply