Ловно стрељаштво: Престижно признање за Слађана Милошевића

Слађан Милошевић члан Ловачког удружења ’’Семберија’’ из Бијељине проглашен је за једног од десет најбољих спортиста града на обалама Дрине и Саве. До овог признања Милошевић је дошао као капитен екипе у ловном стрељаштву.

– Као члан и капитен екипе у ловном стрељаштву истакао бих освајање првог мијеста у гађању летећих мета на Купу Републике Српске у организацији Ловачког савеза Републике Српске. Тада сам освојио треће мјесто у појединачној конкуренцији, истиче Милошевић.

Он наводи да су се након тога успијеси низали великом брзином. Освојио је Куп и Првенство Босне и Херцеговине са тимом чији је био капитен.

На овим такмичењима у појединачној конкуренцији заузео је прва мијеста. То му је омогућило да испуни квоту за Свијетско првенство у дисциплини трап које је одржано у Осијеку, у Хрватској.

Успијех Слађана Милошевића био је успијех и Босне и Херцеговине. 

– Било је то први пут послије десет година да у дисциплими трап имамо представнике на Свјетском првенству, каже Милошевић који није крио задовољство постигнутим успјесима и признањем који је добио од родног града. Желио бих да се захвалим прије свега колегама из моје екипе у ловном стрељаштву коју чине мој брат Маладен Милошевић и Бранислав Пурић. Са њима сам освојио два последња Купа Републике Српске у ловном стрељаштву. Такође, велики захвалност дугујем мојим колегама из Стрељачког клуба ’’Семберија’’ прије свега Миладину Стјепановићу и Младену Симићу који су чинили екипу Босне и Херцеговина на поменутом Свијетском првенству у Хрватској, рекао је Милошевић.

– На крају истакао бих захвалност мојим спонзорима и управи града Бијељина на челу са градоначелником Љубишом Петровићем и предсједником Скупштине Града Александром Ђурђевићем. Што се тиче ловног стрељаштва велику захвалност дугујемо Ловачком савезу Републике Српске на челу са предсједником Савом Минићем, који је препознао Куп у ловном стрељаштву као једну од најважнијих ловачких манифестација. Изградњом стрелишта и организовањем Сабора ловаца Републике Српске и наш спорт је добио на значају. Захвалност дугујем и Радишу Грујичића, Сретена Лазаревића, Драгану Симићу, нашим пријатељима, породицама и ловцима, напомиње Милшевић уз напомену да му је највећа подршка на путу до овог признања био наш олимпијац у стрељаштву Зоран Новаковић који прати и несебично помаже екипу из Бијељине у улози тренера.

Планови за ову годину већ постоје. Прије свега то је остваривање квоте за учешће на Европском првенству које ће се организовати у Аустрији.

 

Be the first to comment

Leave a Reply