Одржан ловачки испит у Рудом

Протеклог викенда у Рудом је организовано полагање ловачког испита за регију Стара Херцеговина. 

Припрему за испит и реализацију самог испита извршила је комисија Ловачког савеза Републике Српске коју је предводио магистар Горан Зубић помоћник министра у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Након завршетка испита Зубић је истакао да је Ловачки савез Републике Српске у претходном периоду организовао већи број ловачких испита по ловачким регијама широм Републике Српске. Један од испита је одржан данас у Рудом за регију Стара Херцеговина. На полагање је изашао 61 кандидат. Од овог броја 57 кандидата је положило испит, док четири нису. 

Полагагање испита у Фочу



“Можемо рећи да је за висок степен пролазности заслужна добра припрема кандидата на нивоу ловачких удружења у којима су обављали приправнички стаж и непосредна припрема за полагање испита од стране стручне комисије.” – нагласио је помоћник министра.

Он је додао да је на полагање изашао велики број младих људи. “Посебно охрабрује чињеница да омладина Рудог жели да се бави узгојем и заштитом дивљачи. Рудо има прелијепу природу коју треба очувати за наредне генерације и покољења. Управо су ловци заштитници не само дивљачи већ свега што је природа подарила овом крају.  – закључио је помоћник министра Горан Зубић.

Горан Зубић

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply