Одржан Doboj dog show 2022: Национална изложба паса свих раса

ДОБОЈ –  У Добоју је 10. јула одржан „Doboj dog show 2022“ национална изложба паса свих раса у организацији Кинолошког удружења Прим.др Зоран Јањушевић из Добоја.

Након паузе од двије године у Добоју се окупио значајан број излагача из БиХ, Хрватске и Србије.

У каталог је било уписано 175 паса сврстаних у 9 FCI група.




У три ринга псе су оцјењивали судије Вибор Јежелк из Хрватске, Бојан Ченић из Бања Луке и Младен Чутурић из Витеза.

Делегат изложбе је био кинолшки судија Мирко Петрешин из Прњавора.

Ова изложба је свакако велики допринос на унапређењу кинологије коју води Кинолошки савез републике Српске као једина крвона органзација у Републици Срској задужна за унапређење, развој и популаризацију кинологија, истиче вођа изложбе а и међународни кинолошки судијс Ведран Божичковић.

Божичковић се захвалио свима који су помогли изложбу, а посебно градоначелнику Добоја Борису Јеринићу који је био генерални покровитељ манифестације, затим спонзорима БОСЦХ храни за псе из Сарајева, Ловачком удружењу Фазан из Добоја, Фондацији Ђођревић из Добоја, Ветеринарсој станици Липљак Траде као и свим осталим спонзорима.

– Ова изложба је увертира у још бољу организацију изложбе наредне године и надамо се изложби и вишег ранга истиче предсједник- рекао је Синиша Ђорђевић из  Киношког удружења у Добоју.

По оцјени излагача али и огромног броја посјетилаца овогодишња изложба паса у Добоју је показала одличну организацију, услови су били више него добри а посматрачи и посјетиоци у центру Добоја су могли да уживају у презентацији паса различитих раса.

Be the first to comment

Leave a Reply