Одржан састанак Региoналног савјета за ловство – регија Мркоњић Град

У петак је  23.02.2024. године у просторијама Ловачког удружења ,,Рибник“ општина Рибник одржан је састанак Регионалног савјета за ловство регија Мркоњић Град.

Предсједник Регионалног савјета Драго Павловић је поздравио присутне и предложио Дневни ред који се између осталог односио на подношење извјештаја о стању у ловачким удружењима и ловиштима Регије, избор предсједника Регије као и предлагање кандидата за органе и тијела Ловачког савеза Републике Српске.

Из извјештаја се могло закључити да је стање у ловиштима регије Мркоњић Град на завидном нивоу, да се прихрана и заштита дивљачи врши свакодневно као и то да се издвајају значајна средства за  улагања у развој и унпређење ловства. На подручју Мркоњић Града су учестале штете у саобраћају од дивљачи и на дивљачи па је тако у току постављање знакова како би се те штете смањиле, јер за Ловачко удружење ,,ЛИСИНА“ Мркоњић Град ове штете представљају велики проблем због плаћања накнаде штете.

За избор Предсједника регионалног савјета предложен је Јован Бањац – представник Ловачког удружења ,,СРНДАЋ“ Петровац – Дринић који је једногласно и изабран.

На састанку је за Предсједника Ловачког савеза дата подршка садашњем Предсједнику Ловачког савеза РС господину Сави Минићу који је својим радом направио велики искорак у развоју ловства. Такође, предложени су и остали кандидати за органе и тијела Ловачког савеза Републике Српске испред Регионалног савјета за ловство регије Мркоњић Град.

Be the first to comment

Leave a Reply