Oдржана редовна сједница Савјета Сарајевско-романијске регије: Нови предсједник Никола Лазаревић  

У Ловачкој кући на Хан Краму на Хан Пијеску u понедјељак 20. маја одржана сједница Савјета Сарајевско-романијске регије, на којој је Никола Лазаревић изабран за члана Управног одбора за Ловачки савез Републике Српске из ове регије.

Од седам удружења у саставу Савјета Сарајевско-романијске регије присутно је било пет предсједника, два су била оправдано одсутна али су у телефонском разговору са предсједником Савјета регије подржали све предложене тачке дневног реда.

Сједница је почела минутом ћутања у знак поштовања на недавно преминулог предсједника Савјета Сарајевско-романијске регије и потпредсједника Ловачког савеза Републике Српске Стевана Драшковића.

По приједлогу регије, за новог предсједника Савјета Сарајевско-романијске регије изабран је једногласно Никола Лазаревић и у народном периоду ће бити обједињене функције предсједника регије и члана Управног одбора у Ловачком савезу Републике Српске.

На сједници су присутни упознати са материјалом за Изборну скупштину Ловачког савеза Републике Српске. Договорено је да се прије одржавања саме Скупштине, скупе сви представници ловачких удружења и уколико буде било потребе за неким изјашњавањем, да то буде један говорник испред Савјета Сарајевско-романијске регије, да се обједине сви приједлози, те да се заједнички дјелује – навео је Лазаревић.

Он је додао да је на сједници било ријечи и о отвору лова на срндаћа, које је предвиђено за први и други викенд мјесеца јуна.

На сједници смо усагласили став да је потребно анимирање односно оживљавање кинолошког друштва на нивоу регије, које је и раније постојало. Секретар Ловачког удружења „Гласинац“ из Сокоца је задужен да се распита о евентуалним проблемима и да утврди процедуру поновног активирања, тако да би то могла бити једна од тачака дневног реда за наредну сједницу Савјета Сарајевско-романијске регије – констатовао је Лазаревић.

Предсједник Надзорног одбора Ловачког савеза Републике Српске Слободан Ђорем је истакао да је било задовољство присуствовати овој сједници гдје се још једном показала слога, да нађу заједничког представника и имају јединствене ставове.

Он је појаснио да је првенствено апсолутну подршку за новог предсједника Савјета Сарајевско-романијске регије имао предсједник Ловачког удружења „Гласинац“ Страхиња Башевић.

Међутим, човјек је заузет својим функцијама и обавезама које обавља. Захвалио се на указаном повјерењу и предложио Николу Лазаревића. Сматрам да је члан Управног одбора најупућенији у то шта се дешава у Савезу, те да пренесе чланицама Савјета Сарајевско-романијске регије све ставове, закључке и активности Ловачког савеза Републике Српске. Увјерени смо да ће Лазаревић одговорно обављати ову функцију, што је доказао досадашњим ангажовањем – закључио је Ђорем.

Све тачке дневног реда су једногласно усвојене у чијим дискусијама су учествовали сви присутни.

Редовна и изборна сједница Скупштине Ловачког савеза Републике Српске заказана је за суботу, 25. мај, на којој ће присуствовати седам делегата Савјета Сарајевско-романијске регије, преноси infocentar.ba .

 

Be the first to comment

Leave a Reply