Одржана сједница Скупштине Ловачког савеза Републике Српске: Усвојени сви извјештаји

У Прњавору је данас одржана редовна сједница Скупштине Ловачког савеза Републике Српске.

Пред делегатима се нашло седам тачка: Усвајање записника са претходне сједнице Скупштине, Извјештај о реализацији закључака са претходне сједнице Скупштине. Извјештај о раду Ловачког савеза Републике Српске и његових органа и тијела, Извјештај о финансијском пословању Савеза, приједлог финансијског плана, извјештај о раду Надзорног одбора и текућа питања

Након конструктивних дискусија делегата, сви извјештаји су једногласно усвојени, што је додатна потврда да је рад Ловачког савеза Републике Српске и у протеклом периоду био успјешан.

– Ловци у Републици Српској су од 1. септембра до данас одстријелили око 1.600 јединки дивље свиње и код свих су вршене провјере на афричку кугу, рекао је предсједник Управог одбора Ловачког савеза Српске Саво Минић.

„Ово није више само лов већ општекорисна дјелатност“, рекао је Минић и додао да је Савез у сарадњи са ресорним министарством набавио замрзиваче како би се након одстрела дивљач могла задржати за евентуално нешкодљиво уклањање уколико зараза постоји.

Он је истакао да је ова година била успјешна за Ловачки савез, упркос појави афричке куге приликом лова на дивље свиње, те да су ловци показали изузетну дисциплину.

Према његовим ријечима, Ловачки савез је једна од најозбиљнијих невладиних организација која по свом уређењу и јединству може бити на понос Републике Српске.

Минић, који је и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, појаснио је да у оквиру Савеза дјелују национални паркови, посебна ловишта, ловачка удружења и привредна ловишта у оквиру шумских газдинстава.

„Ово јединство нас држи заједно и захваљујући томе правимо озбиљну причу“, рекао је Минић новинарима у Прњавору гдје је одржана Скупштина Савеза.

Предсједник Скупштине Ловачког савеза Републике Српске Дарко Ћулум каже да Савез функционише по већ устаљеном плану и помаже свим ловачким удружењима на терену, а њихов рад из године у годину прати и повећање заинтересованости за лов и активно чланство унутар удружења. На крају сједнице, све присутне делегате, чланове управног одбора и органе Савеза, али и бројне госте, је поздравио Градоначелник Града Прњавора, Дарко Томаш.

Be the first to comment

Leave a Reply