У Осмацима отворена ловна сезона на срндаћа ФОТО

Ловачко удружење Срндаћ из Осмака које броји око 150 ловаца а основано је 2010. године првог дана јуна  наставило је  традицију прославе отварање ловне сезоне.

На излетишту Мекоте окупило се више од 500 ловаца и ловачких пријатеља из Бирчанске ловне регије, Сарајевско- Романијске и Бијељинско Мајевичке регије.

С обзиром да су организатори на вријеме најавили ову ловачку манифестацију многи наши ловци из дијаспоре су специјално дошли због овог дружења.

Предсједник ловачког удружења Срндаћ и одскора и предсједник Ловне регије Бирач  Драгиша Бојчић са својим сарадницима се потрудио да ова велика прослава у потпуности успије.

На излетишту Мекоте домаћини су за ловачки ручак пекли великог бика, припремили су и о ловачки паприкаш.

За ловачку томболу обезбјеђене су бројне вриједне начрада од којих као главне и пет ловачких пушака.

Велики број приватних и правних лица уз велику подршку Општине Осмаци подржало је ову манифестацију и она је у потпуности успјела, а протекла је без и најмањег инцидента.

Велико ловачко славље је отворио предсједник удружења Драгиша Бојчић који је у кратким тезама рекао основне податке о ловачком удружењу,предходно урађеним пословима и плановима активности за наредни период.

После њега присутне је поздравио начелник Општине Осмаци Радан Сарић који је рекао да је општина увијек уз своје ловце и подржат ће све активности удружења у складу са својим огућностима.

Генерални секретар Ловачког савеза Републике Српске  Живојин Лазић се обратио присутнима преносећи поздраве предсједника Савеза Саве Минића и рекао је да Ловачки савез прати активности изградње ловачког дома и задовољни су реализацијом утрошених средстава које су Савез и Министарство додијелили за ту сврху. Обећао је и даљу подршку како бих овај атрактивни ловачки објекат био што прије завршен и да служи предвиђеној намјени.

Током ове манифестације обишли смо овај објекат инпозантан објекат површине преко 200 метара квадратних  коме су потребни још завршни радови, а његова локација је све нас одушевила јер има видиковац који оставља без даха.

Ловачки дом се налази у срцу ловишта са одличним прилазним путем у непосредној близини извора питке воде са квалитетним напоном електричне енерције и одличним интернетом.

Лагано се стварају услови за оживљавање развоја ловног туризма  а са њим и сеоског гдје ће користи имати сви.

Божић Миладин

Be the first to comment

Leave a Reply