По 7. пут одржан Петровдански куп у гађању летећих мета у Повеличу

У организацији Ловачког удружења “Срна” из Српца у недјељу по седми пут је одржан Петровдански куп у гађању летећих мета .

Такмичење одржано на полигону за гађање летећих мета на писти у Повеличу.

Предсједник ЛУ,, Срна” Србац Горан Савановић похвалио је све учеснике који су показали завидну прецизност у гађању летећих мета.

,,Задовољни смо и бројем учесника на овом такмичењу, мада смо очекивали већи број наших чланова. Ипак, ту је било преко 50 такмичара из Станара, Добоја, Шамца, Бијељине, Бањалуке, Прњавора и Српца. Посебну захвалност упућујем ЛУ ,,Златибор “ из Чајетине са којима имамо већ дугогодишњу сарадњу и који су били генерални спонзор овог Куп такмичења у гађању глинених голубова”, рекао је Горан Савановић.

Представник ЛУ ,,Златибор “ Чајетина Раденко Лојаница рекао је да сарадња ова два ловачка удружења траје од 2018. године и да слободно може рећи да су се из тог дружења изродила права пријатељства .

,,Ми долазимо у Србац у лов на дивљу свињу и срндаћа, а србачки ловци су наши гости у фебруару када организукемо хајку на вука на Златибору”, рекао је Лојаница.

Један од учесника био је Цвјетко Бјеличић, члан ЛУ ,,Срндаћ” из Станара који је и предсједник комисије за ловно стрељаштво Ловачког савеза РС.

,,Све похвале на рачун ЛУ,, Срна” Србац које је познато као добар организатор оваквих такмичења . Што се тиче квалитета такмичења оно је високом нивоу је је велики број одличних стријелаца из РС данас у Српцу”, рекао је Бјеличић

Када је о такмичењу за чланове Ловачког удружења “Срна” Србац ријеч, најпрецизнији био је Дарко Вујић, друго мјесто освојио је Срђан Ћирић а треће Самир Коњуховац.

У Купу Републике Српске екипно прво мјесто освојила је екипа ,,Борик” Прњавор, друга је била екипа ,,Срндаћ” Станари и треће мјесто припало је екипи ,,Фазан” из Шамца . У појединачној конкуренцији најпрецизнији био је Младен Жилић, друго мјесто припало је Душку Пргоњићу а треће је освојио Александар Вуксановић.