У Добоју засиједала Скупштина Ловачког удружења „Фазан“: Повјерење досадашњем предсједнику

 Добојски Хотел „Парк“ био је, 9. јула, простор у коме је засиједала Скупштина добојских ловаца. Сједница је имала радни и изборни карактер. У првом дијелу усвојени су извјештаји о раду органа и тијела Ловачког удружења „Фазан“, те донесено неколико важних одлука, док се у другом дијелу засиједања бирало руководство најбројнијег ловачког удружења у Српској.

Без веће расправе делегати су усвојили Извјештај о раду и финансијском пословању Удружења у 2022. години, Извјештај о раду Надзорног одбора, Дисциплинског тужиоца и Дисцилинског суда. Скупштина је једногласно усвојила и План кориштења Ловишта Добој за 2023/2024. годину, а одлучено је да висина чланарине за наредну годину остане непромијењена. Посебно је наглашен проблем са финансијским пословањем које је узроковано огромним одштетним захтјевама на основу штета на дивљачи у саобраћају.

У другом, изборном дијелу скупштинског засиједања добојски ловци су поново за предсједника изабрали Ведрана Божичковића из Ловачке секције Станови на Крњину, дипломираног инжињера информатике, међународног кинолошког судију и ловца са провјереним ловачким стажом, који је својим стручним, моралним и ловачким активностима у претходном периоду доказао способност да може обављати ову одговорну функцију.

Дужност секретара обављаће Драго Башић, из Ловачке секције Подновље на Вучијаку, а главни лововођа је Слободан Лазаревић из Ловачке секције Бољанић на Озрену.

За предсједника Скупштине је изабран Зоран Петрић из ЛС Осјечани, а за потпредсједника Славко Ковачевић из ЛС Подновље.

Чланови Управног одбора су: Милојко Стојановић, Михајло Марковић, Тодор Петровић и Спасоје Пејић, са Ловног ревира Требава, те Слободан Лазаревић, Душко Лазаревић, Бојан Лукић и Дамир Лукић са Ловног ревира Озрен, затим Ведран Божичковић, Синиша Божичковић и Срето Ђенић са Ловног ревира Крњин и Драго Башић и Ђорђо Дујаковић са Ловног ревира Вучијак.

Чланови Надзорног одбора су: Жељко Милошевић, ЛС Осјечанске Чивчије, Илија Јосиповић из ЛС СОТ Осојница и Драган Ћатић из ЛС Љескове Воде, дисциплински тужилац је Радослав Тодоровић из ЛС Станови и Горан Ивковић из ЛС Подновље,  док је предсједник Дисциплинског суда Жељко Радишковић из ЛС Љескове Воде.

У бесједи коју је одржао након поновног избора на дужност предсједника, Ведран Божичковић је, поред осталог, рекао:

– Ово није први пута да вам се обраћам на овакав начин. Али, данас то чиним са посебним осјећањем одговорности и части, захвалан на повјерењу које су ми указали ловци Крњина, Требаве, Вучијака и Озрена, изабравши ме по четврти пута за свог предсједника.

Предсједник се, бираним ријечима захвалио на подршци Градске управе, рекавши да од како постоји ловачко друштво у Добоју, никада није уживало већу подршку од локалне заједнице, као што је то случај у посљедњих неколико година.

-Зато се користим овом приликом да се у име свих хиљаду добојских ловаца захвалим, прије свега претходном градоначелнку  Обрену Петровићу, те садашњем градоначелнику Борису Јеринићу и комплетној Градској управи, што су препознали значај ловства као спортске, али и привредне гране, прије свега на плану промоције туристичких потенцијала нашег града, нагласио је Божичковић.

В. Стјепановић

 

Be the first to comment

Leave a Reply