Шакалијада у Броду 4. фебруара 2023. године

БРОД – Nакон одржаног састанка представника општинске управе Брод са представницима ловачког удружења „Вучјак” из Брода, договорено је да се првог викенда у мјесецу фебруару, односно 4. фебруара 2023. године одржи традиционална ловно-туристичка манифестација под називом „Шакалијада”.

Ова, четврта по реду манифестација ће се одржати у Лијешћу, док ће заједнички ручак за све учеснике бити обезбијеђен у балон-сали.

-Прво смо имали састанак унутар удружења, са предсједницима секција и ловницима. Договарали смо се око саме организације, док смо данас разговарали и о финансијском аспекту. Задовољан сам постигнутим договорима и подршком начелника са сарадницима- казао је Марко Видић, предјседник ЛУ „Вучјак”.


Начелник општине Брод, Зоран Видић је након састанка изразио задовољство због чињенице да ће општина Брод заједно са Ловачким удружењем након двије године поново бити домаћин ловцима и другим гостима из цијеле Републике Српске, али и шире.

-Нажалост, имали смо двије године паузе због сложене епидемиолошке ситуације. Имамо срећу да ове године наставља један од бродских брендова, ова ловно-туристичка манифестација. Очекује се долазак око хиљаду ловаца. Морамо се показати као добри домаћиини. На једном мјесту ће бити хиљаду људи под оружјем. Треба све добро искоординисати како би безбједност била на максималном нивоу- рекао је Зоран Видић, начелник општине Брод.


Be the first to comment

Leave a Reply