У Кнежеву пронађен незаконито одстријељен медвјед

КНЕЖЕВО – Ловочувар Ловачког удружења „Чемерница” Кнежево, пријавио је Полицијској станици Кнежево да је у мјесту Јаворани, у близини магистралног пута Бањалука – Кнежево, пронађен леш медвједа.

Након извршеног увиђаја од стране полицијских службеника ПС Кнежево, утврђено је да се ради о угинућу медвједа изазваном одстрелом ватреним оружјем.

О свему је обавијештен дежурни тужилац који је након упознавања са детаљима пријаве исту оквалификовао као кривично дјело „Назаконит лов”, те је наложио вршење увиђаја.


Полицијски службеници ПС Кнежево под надзором тужилаштва прадузимају све потребне мјере и радње у циљу документовања и расвјетљавања наведеног кривичног дјела.

Поводом сазнања о наведеном догађају, Ловачки савез Републике Српске истиче да најоштрије осуђује овај чин, те од надлежних органа тражи хитну реакцију са циљем што бржег расвјетљавања овог кривичног дјела. Ловачки савез ставља на располагања све своје ресурсе који могу надлежним органима помоћи у истрази и расвјетљавању овог дјела.

 

Be the first to comment

Leave a Reply