Одржана редовна скупштина ЛУ “Семберија” Бијељина

У културном центру града Бијељина у четвртак, 13. октобра 2022. године одржана је редовна сједница Скупштине Ловачког удружења “Семберија” Бијељина.

Сједници коју је водио предсједнк Скупштине Чедомир Стојановић,  присуствовали су готово сви делегати, али и чланови Управног одбора и предсједници комисија.

О раду ловачког удружења све присутне додатно је информисао и Василије Савић предсједник Управног одбора и предсједник Ловачког удружења “Семберија”.

– И у времену које је пратила пандемија корона вируса доста рађено и урађено. Урађена је нова хала на фазанерији са чиме је олакшан рад али и створена могућност веће производње. Детаљно је реновирана и стара шумарница која се налази уз фазанерију тако да је то сада лијеп и функционалан објекат. Поред свих тешкоћа око поскупљења хране и енергената рад фазанерије није довођен у питање. Сваке године из ње се у наше ловиште уноси преко 5000 фазана различите старости, а доста се испоручи и заинтересованим ловачким удружењима широм БиХ, рекао је Савић.


Ловачко удружење “Семберија” познато је и као једно од најактивнијих у изградњи ловно техничких објеката. У ловишту има око 450 високих чека које испуњавају прописане  услове за градњу. Свака секција има прихватилиште за фазане, бројна су солила и хранилишта за дивљач. Извјештај о раду органа удружења, финансијски извјештај и извјештај надзорног одбора једногласно су усвојени.

Сваке године на скупштинском засједању додјељује одређен број признања заслужан ловац али и дипломе и захвалнице.

Што се тиче отварања главне ловне сезоне ове године, одређен је 23.октобар 2022., и трајаће до краја године, односно док се не испуни план.

Божић Миладин

 

Be the first to comment

Leave a Reply