У Миској Глави одржана 18. котлићијада (ВИДЕО)

У Миској Глави у суботу 26. маја одржана је 18. по реду „Котлићијада“ у организацији ЛУ „Љубија“, секција „Миска Глава“ .  

Предсједник овог ловачког удружења Живко Бабић каже да Љубија поред ове има још низ манифестација.

„Трајемо 18 година, манифестација је добро организована и добро посјећена. Ове године имамо 30 екипа значи већ обарамо неки рекорд,. Ловачка удружења осим приједорских, била су из Дубовика, Новог Града, Рудица, Сводне, Оштре Луке, а мимо њих у спремању котлића су се такмичили и екипа „Николић намјештај“ из Градишке, екипа Омладинског савјета Приједор и екипа „Војска“. У спремању гулаша најбоља је била екипа „Војска“, која не припада ниједном ловачком удружењу, друго мјесто  је узела екипа „Николић намјештај“ из Градишке, док је треће освојила екипа Омладинског савјета Приједор.

Капитен екипе „Војска“ Гојко Чучак каже да су презадовољни и пресрећни што је њихов котлић проглашен за најбољи и да тајне нема, односно да је тајна у квалитетном месу.

Другопласирана екипа из Градишке и њен капитен Дејан Николић кажу да су котлић спремали око четири сата и да су уживали у данашњем дружењу.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић је данас на овој манифестацији рекао да и на овај начин требамо и морамо његовати своју традицију.

„Битно је да се држимо заједно, ово су веома корисне манифестације које доказују наше јединство. Битно је да се људи сретну, да раговарају, да размијене мишљења, а ово је заиста једна врста наше традиције коју никако не смијемо заборавити  и коју морамо његовати“, рекао је Егић.

Дружење, пјесма, присуство секција и удружења из различитих градова и општина говори о томе колико смо јединствени и сложни,  нагласио је данас и градоначелник Приједора Слободан Јавор.

„То је управо бит овакве манифестације, мало историје, мало традиције, заиста све на једном мјесту, а првенствено добро дружење. Овдје нема нико такмичарски дух да је дошао да се надмеће с неким.  Симболично која чорба буде проглашена најбољом,  то је да буде подстрек свима да дођу, да пробају, да виде како други праве чорбе, да се друже првенствено. Желим да се захвалим и честитам нашим ловцима. Град Приједор је поносан на своје ловце и на све секције које постоје у нашем граду, , а што се тиче Љубије могу рећи да имају одличну екипу , да имају одличног предсједника Живка Бабића, са којим град Приједор дуго година и сарађује. Подржали смо ову манифестацију , радо сам се одазвао и драго ми је што имам прилику да видим да су људи који су дошли овдје првенствено дошли да се добро забаве“, рекао је Јавор.

Осим за ловачки, додијељене су и три награде за риболовачки котлић, као и захвалнице за све учеснике.

Аутор: kozarski.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply