У Угљевику одржана државна изложба паса 

УГЉЕВИК – Државна изложба паса у организацији Кинолошког удружења Семберија из Бијељине одржана је у Угљевику у недјељу 15. маја ове године.

На државну изложбу паса свих раса CAC пријавило се око 160 излагача, а било их је из цијеле БиХ и из Србије.

Псе су оцјењивале кинолошке судије Мирко Петрашин и Бојан Ченић, а делегат испред Кинолошког савеза Републике Српске био је Ведран Божичковић.

Изложбу је отворио начелник општине Угљевик, Василије Перић.

– Пријатно сам изненађен са оволиким бројем излагача из свих крајева, видим да имате квалитетне псе о којима бринете како заслужују. Општина Угљевик је подржала ову манифестацију као што подржавамо и све активности које имају ловци из три ловачка удружења из наше општине. Желимо вам угодан боравак у нашем мјесту и рачунајте на подршку и у наредним годинама“, рекао је Перић.




Након отварања изложбе пси су се оцјењивали по каталошким бројевима гдје су сврстани по узрасту, раси и FCI групи.

Након појединачног оцјењивања вршено је рангирање у расама, а нешто касније и у групама.

Бирани су  најљепши млади пси у разреду беба, најљепши пси прваци разреда младих, бирани су и најуспјешнији у категорији дијете и пас, најбољи одгајивачки парови и одгајивачке групе.

У финалном избору најљепши пас је млада женка расе Њемачки краткодлаки птичар, власника Стефана Симића из Сувог Поља код Бијељине.

Најуспјешнијим такмичарима уручени пехари који су спонзорство општине Угљевик и Рудника и Термоелектране Угљевик.

Несебичну помоћ у организацији ове манифестације пружила су и ловачка удружења Рудар, Партизан и Дубрава, као и Скала радио као медијски спонзор.

Све ово не би протекло у најбољем реду да није било активних чланова из Кинолошког удружења Семберија са предсједником Савом Попићем и екипом која у наредном периоду већ за 12. јун припрема Међународну изложбу паса свих раса Cacib Бијељина.

На свечаном ручку у ресторану Еурека презентовани су утисци кинолошких судија и делегата који су пријатно изненађени квалитетом изведених паса.

Божић Миладин

Be the first to comment

Leave a Reply