Успјешно одржана 2. станарска шакалијада

У недјељу 25. фебруара успјешно је одржана ловно-туристичка манифестациј „2 станарска шакалијада“

Поред чланова ЛУ „Срндаћ“ Станари овој манифестацији присуствовао је и велики број гостију из Удружења из околине. И поред лоших временских услова одстрел није изостао тако је овог пута мирну руку и више ловачке среће од осталих имао ловац из сусједног Ловачког удружења ,,Фазан“ Добој који је одстријелио шакала.

 

По завршетку лова присутним ловцима обратио се Борис Стевановић, предсједник ЛУ ,,Срндаћ“ и домаћин манифестације, који је поздравио све присутне захвалио се свима на одзиву те је истакао да му је посебно драго што је лов протекао без проблема уз поштовање свих безбедоносних мјера.

„Посебно се захваљујем представницима локалне заједнице и осталим спонзорима који су ову манифестацију препознали као значајну те подржали организацију исте.“ – рекао је Стевановић и истакао да се нада да ће ова манифестација постати традиционална како због љубитеља лова тако и због сузбијања предатора који све више насељавају наша ловишта те самим тим наносе штету пољопривредницима. Стевановић је посебно поздравио Саву Минића предсједника  Ловачког савеза Републике Српске

Минић је  срдачно је поздравио све присутне.

„Ово приликом желим да похвалим домаћина на изузетној организацијиове манифестације те се надам да ће у будућности постати традиционална самим тим би се уврстила у календар ловно туристичких манифестација Ловачког савеза Републике Српске. И сам сам врло често у лову у овом удружеју тако да се овдје осјећам готово као домаћин.“ Затим се осврнуо на нови Закон о ловству који би требао бити усвојен ове године.

Даље дружење присутних настављено је уз ручак, музику и богату ловачку томболу.

Be the first to comment

Leave a Reply