Održana sjednica Savjeta Sarajevsko-romanijske regije: PUNA PODRŠKA RADU LSRS NA ČELU SA PREDSJEDNIKOM SAVOM MINIĆEM

Na osnovu poslovnika o radu, Stevan Drašković, predsjednik Savjeta Sarajevsko-romanijske regije, sazvao je sjednicu regije koja je održana 21. marta na Sokolcu.

Nakon usvajanja dnevnog reda, jednoglasno je prihvaćen zapisnik sa prethodne sjednice. Uslijedilo je razmatranje predloženih materijala, a koji će se naći na sjednici Skupštine Lovačkog saveza Republike Srpske. Sagledani su izvještaji o radu Upravnog odbora LSRS, finansijskom poslovanju Saveza sa finansijskim planom za tekuću godinu i o radu Nadzornog odbora LSRS.

Pohvaljen je rad Stručne službe LSRS na izradi svih izvještaja koji su pripremljeni kvalitetno i krajnje profesionalno. Posebno je prokomentarisan Izvještaj o finansijskom poslovanju Saveza, a istaknuto je da je takođe izrađen Bilans stanja i uspjeha u kojem su obrazloženi svi prihodi i rashodi do najsitnijih detalja.

Na kraju rasprave zaključeno je da predstavnici udruženja Sarajevsko-romanijske regije na Skupštini LSRS izađu sa jedinstvenim stavom da podržavaju rad Upravnog odbora, Stručne službe i drugih organa LSRS. Jednoglasno je usvojena da Predrag Kovač, delegat iz LU “Igman“ iz Istočne Ilidže, iznese stavove Regije na sjednici Skupštine LSRS.

Prisutni su informisani i o radu Komisije za odlikovanja i priznanja LSRS. Saopšteno je da će doći do izmjene pravilnika koji će biti dostavljen Upravnom odboru LSRS na usvajanje.

Na sastanku je posebno istaknut problem rada radnji za prepariranje divljači, pošto njihov rad negativno utiče na lovni turizam. Savjet regije je jednoglasno zaključio da se od organa LSRS zatraži da nadležna ministarstva i inspekcije pokrenu kontrolu ove djelatnosti, tj. da se radnje koje nelegalno obavljaju ovu djelatnost zatvore, a takođe i da se zatvore radnje koje nisu registrovane u skladu sa zakonom, a bave se ovom djelatnošću.

U nastavku sjednice bilo je riječi i o koordinaciji polaganja predstojećeg lovačkog ispita, te s tim u vezi napomenuti su rokovi za objedinjavanje spiskova i dostavljanje istih prema Stručnoj službi Saveza.

Na kraju, Stevan Drašković se osvrnuo na realizovane zadatke u protekloj godini, kao i na planirane aktivnosti Savjeta regije za naredni period. Posebno je bilo riječi o organizovanju Kupa u lovnom streljaštvu Sarajevsko-romanijske regije, nabavci automatske mašine za izbacivanje letećih meta, uređenju lovno-tehničkih objekata i komercijalnom odstrjelu divljači za članove lovačkih udruženja LSRS.

Sljedeći sastanak Savjeta Sarajevsko-romanijske regije biće održan u Kalinoviku.

 

MP

Be the first to comment

Leave a Reply