Održana sjednica Savjeta Sarajevsko-romanijske regije

Kao što je i dosadašnja praksa, neposredno pred sjednicu Upravnog odbora Lovačkog saveza Republike Srpske, predsjednik Sarajevsko-romanijske regije Stevan Drašković sazvao je Savjet regije. Sjednica je održana u prostorijama Skupštine opštine Istočna Ilidža, a domaćin je bilo LU “Zagorje“ iz Kalinovika.

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice, razmotreni su materijali koji će se naći pred članovima Upravnog odbora LSRS. Savjet je zaključio da su članice Regije gotovo u potpunosti izmirile obaveze prema Savezu po pitanju uplate članskog doprinosa. Dalje, posebno je istaknuto da je prolaznost na ovogodišnjem polaganju lovačkog ispita bila stoprocentna, što je posebna zasluga kandidata koji su ispoljili veliku želju za sticanjem znanja u oblasti lovstva, ali i stručnih predavača koji su izveli kvalitetnu pripremu. Zatim, bilo je riječi o učešću udruženja i Regije na predstojećem Sajmu lova u Banja Luci. Takođe, diskutovalo se i o učešću strijelaca na 17. kupu Republike Srpske u lovnom streljaštvu, gdje su donijeti konkretni zaključci. Savjet Regije podržaće strijelce obezbeđivanjem prevoza i nabavkom reprezentativnih majica sa natpisom Regije. Posebno treba istaći da je pozdravljena odluka Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva o ulaganju veoma značajnih sredstava u lovno-tehničke i lovno-uzgojne objekte u lovištima širom Republike.

U nastavku sjednice razgovarano je o pripremama i obilježavanju krsne slave Regije. Krsna slava Regije je rođenje presvete Bogorodice, a proslavlja se 21. septembra.

MP

Be the first to comment

Leave a Reply