Одржана редовна Скупштина ловачког удружења „Игман” Источна Илиџа

Источна Илиџа –  Редовна Скупштина ловачког удружења „Игман” одржана је у четвртак 26.маја 2022.године у Сали Скупштине општине Источна Илиџа.

Сједницом је предсједавао Предраг Ковач, предсједник Скупштине ЛУ „Игман” из Источне Илиџе, а од 21 делегата, истој је присуствовало 18 делегата.Такође, присутни су били и чланови Управног и Надзорног одбора.

У име начелника општине Источне Илиџа Маринка Божовића пристутне је поздравио Зоран Аврам, начелник за финансије у Општини Источна Илиџа и предсједник Надзорног одбора Ловаког Удружења. Он је нагласио да се руководство удружења домаћински односило по свим аспектима рада, а сама чињеница је да је остварен буџет у износу од 56.000 КМ. Приход од комерцијалног лова и лова домаћих ловаца износио је 22.000 КМ, што је за похвалу.





Поздраве од предсједника и секретара Ловачког савеза Републике Српске, члановима удружења пренио је предсједник Стеван Драшковић. У свом обраћању предсједник Драшковић је истакао добру сарадњу са свим удружењима на нивоу регије,локалном заједницом, Ловачким савезом РС и ресорним министарством кроз подстицајна средства. У ловишту је урађен значајан број ловно узгојних и ловно техничких објеката.

Пред делегатима нашло се  пет тачака дневног реда, међу којима су били Извјештаји о раду управног одбора за претходну годину и финансијско пословање такође за претходну годину. На дневном реду био је и Извјештај Надзорног одбора као и упознавање са годишњим планом кориштења ловишта за 2022/23 ловну годину.

Све тачке дневног реда једногласно су усвојене.

Најстаријем ловцу Славку Крајишнику уручен је ловачки шешир.

Након завршетка сједнице уприличена је вечера у угоститељском објекту „Станковић”.

Из овог удружења обавјештавају све чланове-ловце, да ће се заједнички ручак пред сезону отварања лова на срндаћа обавити 04.јуна ове године у 13 часова на излетишту у Кијеву.

У складу са карактером ловишта, лов на срндаћа почиње 11.јуна 2022.године.

Јелена Станишић

Be the first to comment

Leave a Reply