Бањалучани осумњичени да су ловили дивокозе у Мркоњић Граду

МРКОЊИЋ ГРАД – Полиција у Мркоњић Граду сумњичи Бањалучане Ж.В. и И.П. да су у Црној Ријеци незаконито ловили дивокозе.

Терете их да су починила кривично дјело незаконит лов, а ухапсила их је полиција из Крупе на Врбасу и предала Полицијским службеницима Полицијске управе Мркоњић Град на даље поступање.

„Полицијској станици Мркоњић Град пријављено је да се у Црној Ријеци, општина Мркоњић Град, чују пуцњи из ватреног оружја, те да се на наведеном локалитету налазе двије особе које су извршиле незаконит

одстријел заштићене дивљачи – дивокозе. Оперативним радом на терену полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град дошли су до сазнања да су се на наведеном локалитету у вријеме пријаве догађаја налазила осумњичени Ж.В. и И.П. из Бањалуке“, наводе из полиције.

Како додају током претреса аудија који су користили пронађено је и привремено одузето око 14 килограма меса дивљачи (дивокозе), двије чакије и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се по комплетирању предмета у редовној процедури против лица Ж.В. и И.П. из Бањалуке достави извјештај за почињено кривично дјело незаконит лов.

Be the first to comment

Leave a Reply