Успјешно одржана манифестација Хајка на вука Шипово

Више од 700 учесника ловно-туристичке манифестације “Хајка на вука Шипово”, имало је прилику да 17. фебруара 2024. године буду дио врхунске  традиционалне манифестације која се одржала 43. пут за редом.

Изузетни временски услови, омогућили су учесницима да осјете исконску љепоту планине Виторог, те да у одличној организацији осјете несвакидашњи угођај планинског лова вука.

Иако су се због недостатка дисциплине на чекама, вукови и овај пут успјели “извући” испред врхунског погона, сви учесници истичу задовољство организацијом, наглашавајући да је одстрел дивљачи на оваквим манифестацијама у другом плану.

Након ловног дијела манифестације, за све учеснике је организовано дружење у Стројицама, гдје је уз ручак, музику и пиће организована и томбола са богатим и вриједним наградама.

Својим присуством, манифестацију је увеличао и генерални секретар ловачког савеза Републике Српске, Живојин Лазић, који је свом у обраћању истакао значај ових манифестација за развој ловног туризма овог краја, али Републике Српске уопште.

Нагласио је да ће Ловачки савез и у будућности подржавати овакав вид манифестација. 

Ловна туристичка манифестација “Хајка на Вука Шипово” одржана је 43. пут за редом, а у организацији Ловачког удружења “Тетријеб” Шипово, и уз подршку Ловачког савеза Републике Српске,  општине Шипово, Шумског газдинства “Горица” Шипово и бројних других субјеката.

 

Be the first to comment

Leave a Reply