ЛУ “Тетријеб” Теслић – члановима удружења и гостима уприличен лов за памћење

Данас је у ловишту Јаворова одржан традиционални заједнички лов, који се последњи година редовно одржава крајем календарске године, првенствено због великог броја ловаца који раде у иностранству и који често нису у прилици да лове током цијеле године, осим у овим предпразничним данима.

Лов је одржан на подручју Липове главе, гдје је покренут велики број дивљих свиња, као и један чопор вукова, а у лову је одстријељено 23 свиње и 3 вука.

У лову је учествовало 230 ловаца, међу којима и двије даме. Резултати лова се огледају у истрајности и великој ангажованости цјелокупног чланства на узгоју и заштити дивљачи, као и опремљености ловишта ловно-узгојним и ловно-техничким објектима.

Иако је ЛУ „Тетријеб” Теслић једно од најмлађих удружења на подручју Републике Српске, својим несебичним радом, залагањем, поштовањем законских прописа и норми које произилазе из стручних сегмената ловства, успјело је да постигне завидне резултате у овој области за релативно кратак временски период.

Резултати рада који се између осталога огледају и у броју дивљачи кроз план одстрела и реализацији истог, дају још већу сатисфакцију свим члановима да и у будућем раду дају свој несебичан допринос на развоју ловства, не само на општини теслић него и цијелом простору Републике Српске.

Посебно је потребно нагласити да су овакви резултати и плод несебичне подршке и сарадње са Ловачким савезом Републике Српске, као и Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Be the first to comment

Leave a Reply