Упјешно одржана ловно-туристичка манифестација у Шипову

ШИПОВО – Више од 800 ловаца и љубитеља природе из свих крајева Републике Српске и Босне и Херцеговине, али и земаља из окружења, присуствовало је 18. фебруара 2023. године 42. ловно-туристичкој манифесацији коју је организовало Ловачко удружење „Тетријеб” Шипово. У оквиру манифестацје за све учеснике је организован традиционални лов на вука, док је у другом дијелу гостима уприличен ловачки ручак, уз пиће, музику и богату томболу. Иако је острел вука изостао, учесници манифестације нису крили задовољство беспријекорном организацијом, те угодним боравком у исконским предјелима овог планинског ловишта.

У свечаном дијелу манифестације, присутне госте је поздравио предсједник Ловачког удружења „Тетријеб” Шипово, Милан Ковач, те се захвалио на одличном одзиву те и великој дисциплини учесника која је владала током првог дијела манифестације.

Својим присуством, манифестацију је увеличао Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић, који је у свом обраћању истакао задовољство великим интересовањем ловаца за ову врсту ловних манифестација, те је и у 2023. години најавио подршку Владе Републике Српске корисницима ловишта на пословима развоја и унапрјеђења ловства. Истакао је значај ове манифестације за развој свеукупних туристичких потенцијала општине Шипово, те је као предсједник Ловачког савеза Републике Српске нагласио да је од 1. јануара 2023. године између Савеза и Дунав осигурања потписана полиса осугирања којом су сви ловци осигурани од посљедица несрећног случаја, али и преузета брига о штетама у саобраћају у којима учествује дивљач. Нагласио је заједничку активност Савеза и Министраства на имплементацији Информационог система у ловству Републике Српске, те је најавио и покретање поступка усвајања новог Закона о ловству.

Свечани дио манфестације је трајао до раних вечерњих сати, гдје је након музичког програма учесницима уприличена богата томбола са више десетина награда. Овогодишња прва награда, полуаутоматска ловачка пушка је отишла у руке бањалучког ловца, Ђорђа Попадића.

Be the first to comment

Leave a Reply