Одржана промоција књиге „Лов на дивље свиње“ аутора Владимира Мијаиловића

СРБАЦ – У суботу, 13. маја 2023. године у новој сали општине Србац, под покровитељством Ловачог удружења „Срна“ Србац и Народне библиотеке Србац, одржана је промоција књиге „Лов на дивље свиње“ аутора Мр Владимира Мијаиловића, признатог ловног стручњака из Београда али поријеклом из Републике Српске.

Најава промоције је изазавала пажњу ловачке јавности, те је истој присуствовао велики број ловаца из свих крајева Српске, али и гостију из Хрватске, што сасавим јасно говори о жељи ловаца за едукацијом и интересу за новим литературним дјелима из облати ловства, који су на нашим просторима заиста врло оскудни.

Промоцију је отворио директор Народне библиотеке Србац, Бранко Савановић, те се у уводној ријечи захавлио аутору што је уприличио промоцију књиге баш у Српцу, те је истакао да ће се књига наћи и на полицама библиотеке и као таква бити трајно доступна свим заинтересованим грађанима и ловцима.

Предсједник Ловачког удружења „Срна“ Србац, Горан Савановић је у свом обраћању такође истако задовољство што је баш општина Србац мјесто прве промоције ове књиге у Републици Српској, те се осврнуо на опредјељење ЛУ „Срна“ Србац да и даље даје пуну подршку свим издавачима ловне литературе а све са циљем унапрјеђење сектора ловства у Републици Српској.



Аутор књиге „Лов на дивље свиње“, Мр Владимир Мијаиловић није крио задовољство исказаним интересовањем за књигу, затим се захвалио свим присутним на доласку те и домаћину на подршци овој промоцији.

Истакао је да је књига садржајно прилагођена свим категоријама ловаца, од оних најмлађих па све до оних са великим ловачким искуством.

У књизи су садржна искуства из лова дивљих свиња у Србији, али и у Републици Српској, поткријепљена одличним фотографијама које употпуњују написану мисао аутора.

Поред изнесених искустава из лова које представљају својеврсни времеплов лова на „црну дивљач“, књига садржи и смјернице и препоруке за одрживо гајење дивљих свиња што свакако употпуњује ово литературно дјело. 

Након завршетка промоције, за све учеснике је уприличен коктел и разговор са аутором, као и продаја књига по врло присутпачној цијени за све заинтересоване учеснике промоције.

Be the first to comment

Leave a Reply