Поново указано повјерење досадашем руководству ЛУ  „Фазан“ Нови Град

НОВИ ГРАД – Ловачко удружење „Фазан“ Нови Град, 29. априла 2023. године одржало је своју Годишњу – Изборну Скупштину у Мотелу „Арена“ Пољавнице.

Скупштини је укупно присутвовало 50 чланова Удружња од којих 29 делегата. 

Дневни ред Скупштине састојао се од избора радних тијела, разматрања и усвајања Извјештаја рада органа и Финансијског извјештаја, избора органа Удружења те доношења и усвајања Одлука које се односе на функционисање Удружења међу којима су Одлука о разматрању и усвајању нове Ловне основе ловишта „Нови“ за период 01.04.2023. до 31.03.2033. године, Одлука о разматрању и усвајању Годишњег плана коришћења ловишта „Нови“ за период 01.04.2023. – 31.03.2033. године.

Поред тога донесене су одлуке од висини чланарине за 2023. годину, одређивању броја обавезних радних рада и висини дневница као и остале одлуке битне за рад Удружења.

Извјештаји рада органа Удружења, Финансијски извјештај за 2022. годину и донесене Одлуке су једногласно усвојени.

Предсједник Удружења, Војин Бера, истакао је да је у претходном периоду активно рађено на изградњи ловно – узгојних и ловно – техничких објеката у ловишту.

Поред тога навео је да у Удружењу владају добри међуљудски односи и да Удружење редовно измирује све своје обавезе према Ловачком савезу, Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и осталима и да послује позитивно.


 Изборна скупштина

Избору на нивоу Удружења претходили су избори у ловачким секцијама који су проведени марту мјесецу ове године са мањим измјенама у руковођењу, а у циљу што ефикаснијег рада. Након разријешења досадаших органа Удружења приступило се избору нових.

За Предсједника скупштине реизабран је Мирко Ступар, а за подпредсједника изабран је Јован Радишић

Досадашем Предсједнику Удружења, а који је уједно и предсједник Управног одбора, Војину Бери, поново је указано повјерење. 

Чланови Управног одбора су Ранко Благојевић, Јово Ћопић, Горан Вукојевић, Горан Бокан, Ратко Балтић и Ранко Дрљача.

Предсједник Надзорног одбора је поново Зоран Гвозден, а чланови су Сања Адамовић и Бећо Бећиревић.

За Дисциплинског тужиоца избаран је Жељко Чулић, а у Дисциплински суд изабрани су Милан Благојевић, предсједник, Изет Хотић и Марио Радмановић, чланови.

За Секретара Удружења изабран је Дражен Бабић, а за Гланог ловника Мирко Шевић.

Сви органи Удружења изабрани су једногласно.

Be the first to comment

Leave a Reply