Одржана сједница Скупштине Ловачког удружења „Варда” Рудо

РУДО – Редовна сједница Скупштине  Ловачког удружења „Варда” одржана је у недјељу 15. маја у Малој сало Дома културе у Рудом.

Сједници је присуствовало 25 чланова, те чланови Управног одбора, предсједници комисија и радних тијела и ловочувар Миле Танасковић.

Сједницом је предсједавало предсједништво Скупштине у саставу Драган Павловић предсједник Скупштине, Мујо Качар и Славиша Анђић.

Од ове године сједница се вратила у  редован прољећни термин након пандемије вируса Ковид19.

Усвојиени дневни ред:

  1. Разматрање и усвајање записника са сједнице Скупштине ЛУ “Варда“ Рудо одржане 10.2021. године у Рудом.

  2. Извјештај о раду Управног одбора и осталих органа ЛУ “Варда“ Рудо за период март 2021. – март 2022. године.

  3. Извјештај о финансијском пословању ЛУ “Варда“ Рудо за годину.

  4. Програм рада ЛУ “Варда“ Рудо за период март 2022. – март 2023. год.

  5. Финансијски план ЛУ “Варда“ Рудо за 2022. годину.

  6. Текућа питања.




Сви предложени записници, извјештаји, програм рада и финансијски план усвојени су једногласно.

 У наставку сједнице било је ријечи о пројектима у којима учествује Удружење, а посебно је образложен пројекат за уређење ловачких кућа.

Писутни су дискутовали и о другим питањима, прије свега везаним за полагање ловачих испита и достављање Ловачких новина. Било је дискусије и о поштовању међуљудских односа, као и правила и моралних начела на којима почива организација лова.

На крају, предсједник Удружења Срђан Миковић обавјестио је присутне да је набављена со за прихрану дивљачи, која је након Сједнице подјељена по ловачким секцијама и групама.

Изузетна сарадња са риболовцима

Ловци из Рудог остварили су изузетно добру сарадњу са Спортско риболовним друштвом “Језеро“.

Наиме, након доношења Наредбе о времену лова ловостајем заштићене дивљачи којом је дозвољен лов великог корморана у периоду од 1. јануара до 31. децембра, ловци и риболовци су организовали неколико успијешних ловова на ову инвазивну врсту која се намножила до те мјере да прави огромне штете рибљем фонду наших ријека и језера. Након лова, ловци и риболовци су се дружили и планирали наредне акције на сузбијању штеточина.

Be the first to comment

Leave a Reply