Проблем невласничких паса у ловишту задаје главобољу свим корисницима ловиштима

Проблем невласничких паса у ловишту задаје главобољу свим корисницима ловиштима.

“У наставку преносимо саопштење Ловачког савеза Србије:

Иако немамо обичај да објављујемо овакав садржај, нажалост ово је још један вапај да се проблему стане на пут.

Већ смо се освртали на проблем невласничких паса у ловишту, и о тој теми дискутовали смо прошле године на едукативној радионици организованој на сајму КрагујМ у Крагујевцу. Једино решење за то јесте доношење правилника и законских мера које ће омогућити корисницима ловишта заштиту дивљачи, али и санкционисати несавесне власнике. Псима без надзора власника није место у природи!!!



Штета коју годишње причине на дивљачи је огромна, али је такође та штета видљива и на врстама које нису ловне. Емпатија појединих удружења за заштиту животиња је наочиглед само спирање савести. Систем „ја не могу да те убијем, али могу да те оставим да се сам сналазиш” доводи до низа последица. Пси који се прикупљају са улице се врло често након стерилизације одводе у ловишта.

Из ловачког удружења „Крупањ” нам шаљу фотографије срна настрадалих од уједа паса луталица, обе срне су биле гравиде и то са по два фетуса.

Ловачки савез Србије ће и у наредном периоду апеловати на надлежне да се овај проблем што пре реши, такође ћемо бити отворени за сваки вид сарадње са заједничким циљем.”

Be the first to comment

Leave a Reply