Одржана трећа „Котлићијада“ Ловачког удружења „Семберија“ – секција Горња Чађавица

БИЈЕЉИНА – У организацији Ловачког удружења „Семберија“ из Бијељине, секција Чађавица Горња, у суботу 13. августа у Горњој Чађавици одржала је традиционалну ловачку „Котлићијаду“.

На „Котлићијади“ се окупио велики број екипа из Српске, Србије и региона, те су љубитељи ловачких котлића могли да уживају у богатој гастро понуди. Поред уживања у храни врхунског укуса, ловци су имали и такмичарски дио.

Манифестација је одржана код ловачке куће у Горњој Чађавици, уз присуство око 30 такмичарских екипа а на дружењу је било и око 300 ловаца, гостију и пријатеља Ловачког удружења Семберија Бијељина и ловачке секције Горња Чађавица који су уз гостопримство домаћина уживали у дружењу и забави, а потом  и надметању ко ће припремити најбољи котлић.

Живојин Лазић, генерални секретар Ловачког савеза РС, рекао је да Ловачки савез Републике Српске увијек радо подржава овакве манифестације на којима преовладава дружење и ловачке приче. Манифестација је окупила око 300 љубитеља лова, а припремљено је око 20 котлића.

„Ово је лијепа слика која ће отићи далеко, имамо заиста диван амбијент. Када је ријеч о ловној сезони, она је завршена у једном дијелу ловства, док у другом није, с обзиром да је Семберију у посљедња два мјесеца задесила тешка несрећа, епидемија афричке куге свиња, али људи су смогли снаге да се окупе и превазиђу и тај проблем. Поред дружења, данас смо имали и такмичење у гађању летећих мета у Црњелову на олимпијском стадиону. Угостили смо наше пријатеље из Србије, Хрватске, Херцег-Босне, Мостара, имали смо преко 150 такмичара, а припремили смо 21 котлић“, рекао је Лазић, те додао да су чланови Ловачког савеза дружељубиви и гостопримљиви, те да се не дијеле ни по вјерској, ни националној основи.

-Изузетно смо задовољни организацијом данашњег ловачког дружења односно 3. Котлићијадом коју организује секција Горња Чађавица. Ово је још један доказ да је Ловачко удружење Семберија једно од најорганизованијих у Републици Српској, рекао је за Дешавања у Бијељини Раденко Божић секретар удружења.

Золика Бали из Ердевика, други пут присуствује „Котлићијади“ која се организује у Семберији, а и овога пута носи само лијепе успомене на дружење.

„Дружење у Семберијји је увек лепо, иначе ми смо и побратими са Семберцима већ 20 година. Присуствујемо на свим манифестацијама које организује Ловачко удружење Семберија, такође се и они одазову на наша дружења у Срему и имамо зиаста братски однос“, рекао је Бали за портал Дешавања у Бијељини.

Миладин Божић, главни лововођа у Ловачком удружењу „Семберија“, истакао је да је на овом догађају присуствовало више од 20 екипа из разних крајева Семберије, Мајевице, Мачве и околних мјеста.

Ловачка „Котлићијада“ организује се сваке друге године коју, из године у годину, обогати све више екипа и љубитеља лова.

„Вријеме нас је изузетно добро послужило, заиста имамо добар одзив. Данас је било и такмичење у надвлачењу конопца и у кувању ловачког паприкаша.

Прво мјесто освојила је екипа ловачка секција „Драгаљевац“, друго мјесто ловачка екипа из Мачве, а треће мјесто је освојила ловачка секција „Магнојевић“.

Наши терени су брежуљкасти, са нешто мало равнице, добро газдујемо са популацијом срнећи дивљачи, фазанску дивљач гајимо у волијерама, по неколико мјесеци и један дио фазанских кока испуштамо почетком марта у ловиште, пред репродукцију“, рекао је Божић, те додао да у овој ловачкој секцији владају добри међуљудски односи који се гаје годинама.

Дружењу на 3. Котлићијади Ловачке секције у Горњој Чађавици код Бијељине, а у организацији  Ловачког удружења Себмерија се придружио и Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине.

Градоначелник Бијељине је похвалио манифестацију, захвалио се домаћину на добродошлици и рекао да је поносан што види оволики број ловаца.

– Град Бијељина интензивно помаже пројекте у ловству а та сарадња ће се још боље наставити и у наредном периоду, рекао је Петровић.

Извор: www.desavanjaubijeljini.com

Be the first to comment

Leave a Reply