Зборовање ловаца на Раванцима

Планина Варда је по десети пут угостила ловце и њихове пријатеље. Ова сада већ традиционална манифестација окупила је око 300 ловаца и њихових породица који су се два дана дружили, такмичили и веселили на предивној висоравни Раванци на планини Варда у близини Рудог.

Испред Организационог одбора присутним ловцима обратио се Илија Арсић који је поздравио све ловце и њихове госте, пожелио им да се угодно осјећају и лијепо забаве. Он је истакао да велику заслугу за почетак организовања Зборавања ловаца на Раванцима има покојни Миодраг Брацо Миковић. Након пар пригодних ријечи, сви присутни ловци минутом ћутања одали су пошту некадашњем предсједнику Удружења и осталим преминулим ловцима.

Пригодним говором обратио се предсједник Ловачког удружења “Варда” Рудо Срђан Миковић који је уручио захвалнице начелнику Општине Рудо Драгољубу Богдановићу и многобројним спонзорима који су помогли одржавање манифестације.

Турнир у малом фудбалу, превлачење конопца, скок у даљ, бацање камена, гађање из ваздушне пушке и такмичење у испијању пива привукли су велику пажњу посјетилаца. 

Специјалитет Зборовања био је гулаш који су припремили побратими из Стајићева у Србији. Уз пјесму и музику дружење је настављено у дивној атмосфери.

 

Be the first to comment

Leave a Reply