Одржано предавање о начину спречавања ширења афричке куге свиња за Бањалучку регију

ЧЕЛИНАЦ – У организацији Ловачког савеза Републике Српске,у Челинцу је 28. Августа 2023. године одржано предавање за кориснике ловишта Бањалучке регије с циљем најефикаснијег начина спречавања ширења афричке куге свиња.

Током предавања о теми „Афричка куга код дивљих свиња и мјере биобезбједности током лова“, представници Института „Васо Бутозан“, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, као и представници ресора ветерине упознали су ловце о знању и искуству из региона, размијенили информације са корисницима ловишта.Након завршетка презентација, највише разговора је било на тему практичног провођења мјера на спречавању ширења Афричке куге код дивљих свињ и ловиштима. Из ресорног Министарства је најављено доношење и званичних мјера које ће ловци бити у обавези проводити током предстојеће ловне сезоне.

Према ријечима Горана Зубића, начелника сектора ловства у ресорном Министарству, ове мјере ће бити објављене до краја радне седмице.

Предавању су присуствовали представници свих корисника ловишта регије Бања Лука, затим предсједници савјета мјесних заједница и други заинтересовани грађани, као и начелник општине Челинац, Владо Глигорић, што довољно говори о интересовању за ову тему.

Be the first to comment

Leave a Reply