Прослављен јубилеј поводом 20 година од оснивања ЛУ „Соко“ Доњи Жабар

ДОЊИ ЖАБАР –  Бројни ловци, гости и пријатељи Ловачког удружења „Соко“ Доњи Жабар, окупили су се у недјељу 9. јуна 2024. године код ловачке куће у Лончарима, како би у угодном амбијенту и одличној атмосфери прославили 20. рођендан овог удружења. Била је то и прилика да се ловци присјете године оснивања овог Удружења. Наиме, те већ сада давне 2004. године, у мају мјесецу на иницијативу ловаца који живе на територији општине Доњи Жабар, основано је Ловачко удружење „Соко“ Доњи Жабар, са укупно три секције које обухватају села Доњи жабар, Лончари и Човић Поље. Изабрани су сви органи Удружења, донесени нормативни акти, и већ наредне године, овом удружењу се додјељује на газовање спортско-рекреационо ловиште „Посавље“, којим све до данас Ловачко удружење „Соко“ Доњи Жабар из године у годину успјешно газдује.

На почетку прославе овог вема значајног јубилеја, присутним гостима се обратио Драган Кушлаковић, актуелни предсједник уружења, који је у свом поздравном обраћању истакао задовољставо постигнутим резултатима овог једног од најмлађих удружења у Српској. Изграђени су репрезентстивни ловни објекти, међу којима се посебно истиче ловачка кућа са уређеним смештајним капацитетима, затим стрелиште, бројне високе чеке и др. Кушлаковић је посебно истакао сталну подршку Ловачког Савеза Републике Српске и Општине Доњи Жабар, те је најавио још интензивнији рад на уређењу ловишта те и  унапрјеђењу фондова свих гајених врста дивљачи.

У церемонијалном дијелу прославе, заслужним ловцима, сарадницима и институцијама су уручени пригодни поклони и захвалнице.

Својим присуством, прославу су увеличали Живојин Лазић, генерални секретар Ловачког савеза Рпеублике Српске, Перо Павловић, начелник општине Доњи Жабар, те и други бројни гости и пријатељи овог удружења.

 

Be the first to comment

Leave a Reply