Ловци Ловачког удружења Мајевица из Лопара прославили ловачко вече

ЛОПАРЕ – Традиционално ловачко вече лопарских ловаца одржано је у суботу 24. децембра у свечаном салону Хелветија у Лопарама,

Сала свечаног салона и овај пут је била пуна а има преко 600 мјеста јер ловачко удружење Мајевица из Лопара је удружење за примјер са својим радом.

Предсједник ловачког удружења Јовица Глигић у поздравној добродошлици поздравио је све присутне.

„Поздрављам вас све присутне у име ловачког удружења Мајевица Лопаре и у своје лично име. Желим вам да се лијепо проведете и угодно осјећате, захваљујем вам се што сте нашли времена да нас посјетите и захваљујем што подржавате наш рад. Овом приликом се захваљујем подпредсједнику ЛСРС Лазару Стевановићу  као и Василију Савићу члану управног одбора савевеза, те секретару ловачког савеза Живојину Лазићу и уједно да се захвалим посланику  у народној скупштини БиХ  Желимиру Нешковићу. Захваљујем се свим представницима општине Лопаре на челу са начелником Радом Савићем затим представнике Града Бијељина, представнике Брчко Дистрикта и општине Угљевик. Поздрављам представнике јавних и привредних предузећа са наше регије, поздрављам представнике политичких партија и средстава информисања, поздрављам све спонзоре и донаторе вечерашњег славља и томболе, а посебно бих поздравио господина Стојана Стевановића власника овог инпозантног објекта у коме славимо и који нам је поново помогао у реализацији ове ловачке вечери.




Поздрављам и представнике ловачких удружења ловне регије Семберија и Мајевица као и све друге који су наши драги гости. Свима желим лијеп провод угодан боравак и дружење, а свима који са нама сутра учествују у лову на дивље свиње желим добар поглед“.

Присутнима се обратио и секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић који је поздравио све присутне који је између осталог рекао:

„Свугдје сам  драг гост али ми је посебна част што сам ја почасни члан у ЛУ „Семберија“ Бијељина, почасни члан „Голуб“ Бродац и бити почасни члан ЛУ „Мајевица“ Лопаре за мене је највећи успјех који сам до сада имао.

Ловачки савез је данас једна добро организована организација, а ево одскора ловачки савез даје и своје кадрове. Предсједник ЛСРС вас поздравља јер није у могућности да вечерас буде са нама а он је одскора и министар пољопривреде, шумарства и водо привреде и према томе слиједе у наредном периоду лијепи дани у нашем ловству.“

Као и ранијијих година ловачко удружење „Мајевица“ је одређеном броју ловаца уручила за активан рад захвалнице, дипломе, повлаштен и заслужан ловац.

Одређен број ловаца је на приједлог ловачког удружења добио испред ЛСРС бронзани, сребрени и златни ловачки орден .

Златни ловачки орден добили су  Адам Кнежевић, Михајло Ивановић, Живан Тојић, Зоран Видовић, Миленко Стевановић, Живан Васић, Јовица Глигић, Драган Шакотића.

За посебне заслуге ловачко удружење „Мајевица“ је прогласило почасним ловцем доктора Милана Тодоровића и Славенка Ристића народног посланика и успјешног привредника.

Ловачка томбола је и ове године је имала богат наградни фонд у износу од преко 8.000 марака у наградном фонду.

Миладин Божић

Be the first to comment

Leave a Reply