Успјешно одржана ловно – туристичка манифестација „Озренски дани лова“

Да ловни туризам у Републици Српској постаје нови бренд, потврђује и успјешно одржана ловно-туристичка манифестација „Озренски дани лова 2024“, која је у организацији Ловачког удружења „Озрен“ Петрово одржана 10. фебруара 2024. године у Петрову.

Ова озренска манфестација је окупила више од 600 учесника из свих краје бивше Југославије, који су имали прилику увјерити се у исконске природне љепоте планине Озрен.

У првом дијелу манифестације, за учеснике је организован традиционални лов вука на подручју планине Озрен, у којем је овог пута због лоших временских прилика изостао улов иако су вукови били у терену.

Међутим, учесници истичу да је одстрел вука на оваквим манифестацијама у другом плану, те да је свима најважаније добро дружење и упознавање са природним љепотама и традицијом озренског краја.

Захваљујући врхунској организацији, ловни дио манифестације је протекао у најбољем реду, те је у након повратка из лова за све учеснике обезбијеђен ручак и дружење уз забавни програм и томболу са вриједним наградама.

Својим присуством, манифестацију је увеличао и Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић, који је и Предсједник Ловачког савеза Републике Спрске. Минић је у свом обраћању истакао задовољство успјешном организацијом ове манифестације, те истакао значај развоја ловног туризма у Српској.  Најавио је да ће ресорно Министарство и Ловачки савез и даље бити подршка за све пројекте из области ловства.

Ловно-туристичку манифестацију „Озренски дани лова 2024“, подржале су општина Петрово и Ловачки савез Републике Српске.

 

Be the first to comment

Leave a Reply