Дозвољен лов на срндаћа, као и редован или ванредни одстрел дивљих свиња

Лов на срндаћа, као и редован или ванредни одстрел дивљих свиња тамо гдје праве штете, може почети да се одвија уз обавезу поштивања мјера Републичког штаба за ванредне ситуације поводом пандемије вируса корона, као и свих других прописа из области ловства.

Ово је закључак састанка челних људи Ловачког савеза Републике Српске са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Како се у Српској живот постепено враћа у нормалу, закључено је да не постоје препреке за извршење лова дивљачи према Наредби о времену лова ловостајем заштићене дивљачи („Службени гласник Републике Српске”, бр. 03/10, 65/18 и 94/19), календару лова и годишњим плановима. Међутим, на састанку је  подвучено да сви чланови Ловачког савеза Републике Српске, без изузетака, морају да поштују мјере Републичког штаба.



Као и до сада, одобрење за ванредни одстрел дивљих свиња даје Министарство уз претходно поднесен захтјев корисника ловишта у складу са чланом 17. Закона о ловству Републике Српске („Службени гласник Републике Српске”, бр.60/09 и 50/13). Ловачки савез Републике Српске свим ловцима жели успјешну ловну сезону уз ловачки поздрав Добар поглед.

 

Be the first to comment

Leave a Reply