Održana Šakalijada na Lipi 2019 VIDEO

U zajedničkoj organizaciji Lovačkih udruženja „Fazan“ Doboj i „Majna“ Modriča uz podršku Opštine Modriča i Grada Doboj u nedelju 10.02.2019. godine održana je manifestacija Šakalijada na Lipi 2019.

Šakalijada je okupila oko 320 lovaca i kako je prva manfestacija na ovaj način svakkao da je naišla na veliko odobravanje članstva. Predsjednici udruženja Dragan Savić i Vedran Božičković ističu da će ovo prerasti u tradiciju, a nije isključivo da se naredne godine u orgnaizaciju uključi i Lovčako duruženje „Vučijak“ Brod jer se radi o lokaciji koja važi tromeđu opština.Manifestaciju je svojim prisustvom uveličao i predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić.

A da su lovci humani ljudi pokazuje i gest Lovačkog udruženja „Fazan“ Doboj, koje je na inicijativu predsejdnika udruženja Vedrana Božičkovića okrenulo akciju na prikupljanju sredstava za liječenje male Katarine čiji je otac lovac i član udruženja.

Ovom prilikom su porodici Predojević uručena prikupljena sredstva u iznosu od 2.640,00 KM.
Šakalijada je bila uspješna i odstrijeljen je jedna šakal i dvije lisice, a uz zvuke violine i nezaobilaznu zdravicu koja je tradicionalna u ovom kraju Vučijaka, popularnu petllju, lovci su se dugo u noć veselili.


 

Be the first to comment

Leave a Reply