Na području LU Vučjak otvoren lov na nisku divljač

U LU „Vučjak“ u subotu, 28. septembra otvorena je zimska lovna sezona 2019/2020 na nisku divljač.

Domaćin proslave ovogodišnjeg otvaranja bila je lovačka sekcija „Sijekovac“. Iako se nije lovilo, otvaranje zimske sezone obilježeno je druženjem, a lovci koji su zaljubljenici lovačkog takmičenja, učestvovali su u gađanju glinenih golubova u „Trap“ disciplini.U toj lovačkoj vještini osim domaćuh ekipa bili su i pucači iz Lovačkog udruženja „Ozren“ Petrovo i Lovačkog udruženja „Fazan“ Vukosavlje .

U ovoj disciplini najuspješnija ekipa bila je ekipa iz Vukosavlja koja je osvojila prvo mjesto, drugo mjesto osvojila je ekipa iz Lovačkke sekcije „Vinska“, a treće mjesto pripalo je Lovačkoj sekciji „Barica“.

Najbolji pucač u ovoj disciplini bio je Jovo Josipović iz sekcije „ Barica“.

Otvaranjem lova postala je tradicionalna i uz dobru organizaciju proslave gdje su prisutni načelnik opštine Brod Ilija Jovičić te gosti sekretar LSRS Živojin Lazić, te predsjednici Lovačkog udruženja iz Dervente i Stanara.

Poziv na dostavu lovačkih trofeja

Komisija za ocjenu lovačkih trofeja srndaća obavještava sve članove L.U. „Vučjak“ Brod da u kancelariju lovačkog udruženja dostave rogovlje srndaća najkasnije do četvrtka 03.10.2019. godine kako bi komisija pristupila ocjenjivanju istih.

 

Be the first to comment

Leave a Reply