Успјешно одржана манифестација „Дани вука Чемерница 2018“

У организацији Ловачког удружења „Змијање“ Бањалука, а под покровитељством Ловачког савеза Републике Српске, Туристичке организације Града Бањалука и компаније М-тел а.д. Бања Лука, у Бањалуци је успјешно је одржана Десета ловно-туристичка манифестација „Дани вука Чемерница 2018“.

И покрај веома лоших временских услова, који су граничили са елементарном непогодом, на манифестацији је присуствовало 1000 учесника из цијеле Републике Српске и Босне и Херцеговине, а затим и из Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије, Њемачке, што јасно говори о величини и значају ове манифестације.

У ловном дијелу манифестације, одржан је традиционални лов на вука, којом приликом  је покренуто најмање 5 вукова, али су висок снијег и хладноћа овај пут били савезници вуковима, због чега је изостао и ловачки успјех.

Иако није било одстрела, ловци нису крили задовољство због учешћа у овом планинском лову, и боравку у очуваном  и здравом природном окружењу планина Чемерница и Тисовац.

Након повратке из лова, дружење свих присутних је настављено уз богат културно-умјетнички програм, ручак, пиће, томболу и музику.

Међу великим бројем званица, на овој манифестацији су присуствовали и Предсједник Републике Српске Милорад Додик, Стево Мирјанић, Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Српске, Небојша Радмановић, посланик у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, Саво Минић, Предсједник Ловачког савеза Републике Српске, као и бројне друге личности из друштвено политичког живота Републике Српске.

У свом обраћању, Предсједник Ловачког удружења „Змијање“ Бања Лука, Дарко Ћулум, се захвалио свим присутнима на учешћу на овој манифестацији, и истакао да ова манифестација из године у годину све више расте, те да на првом мјесту има за циљ развој ловног туризма и промоцију природних љепота бањалучке регије, док је сам ловачки успјех на другом мјесту.

У церемонијалном дијелу манифестације, учесницима се обратио и Милорад Додик, Предсједник Републике Српске, као и предсједник ловачког савеза Саво Минић.

Овом приликом, Предсједник Ловачког савеза РС је уручио нове ловачке униформе за све ловочуваре бањалучке регије.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply