Lovci iz Ugljevika proslavili lovačko veče

Ugljevik – Tradicionalno druženje lovaca i prijatelja Lovačkog odruženja Rudar iz Ugljevika održano je 17. matra u hotelu Komsar Energetik.

U pozdravnom govoru predsjednik Lovačkog udruženja Rudar iz Ugljevika Živan Jović je naglasio da je cilj da se poslije svake lovne sezone lovci i prijatelji okupe druže i zaborave.

– Prije svega pozdravio bi načelnika opštine Ugljevik gospodina Vasiliju Perića, predsjednika skupštine opštine Đoku Simića, podpredsjednika Lovačkog saveza Republike Srpske Lazara Stevanovića.

Pozdravio bi i naše pobratime iz Lovačkog udruženja Kolubara iz Lazarevca, člana Upravnog odbora Lovačkog saveza Zdravku Ilića i sekretara Lovačkog saveza Republike Srpske Živojina Lazića.

Pozdravio bi i predstavnike rudnika i termoelektrane Ugljevik, predstavnike elektro distribucije i predstavnike svih političkih organizacija.

Takođe bi pozdravio  predstavnike lovačkih udruženja lovne regije Semberija i Majevica, predstavnike Lovačkog udruženja Soko iz Kozluka, lovce iz Rudog, Višegrada i lovce naše prijatelje iz Federacije BiHm rekao je Jović.

Prisutnim se obratio i Lazar Stevanović potpredsjednik LSRS koji je sve pozdravio u svoje lično ime ali i u ime predsjednika LSRS Save Minića koji zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao prisustvovati ovom slavlju te napomenuo da  je Lovačko udruženje Rudar Ugljevik uzorna članica našeg lovačkog saveza da sve svoje obaveze prema ministarstarstvu i lovačkom savezu redovno ispunjava.

– Imajući sve to u vidu Lovački savez Republike Srpske će na slijedećoj skupštini, a na predlog Lovačkog udruženja Rudar iz Ugljevika verifikovati predloge za odlikovanja i to: Zlatni lovački orden Vasilije Perić i Blagoje Manojlović, Srebreni lovački orden Cvjetinović Stevica,Radenko Stanojević i Radoslav Lazić.

Odlikovanja će biti uručena od strane predsjednika LSRS Save Minića prigodnom prilikom čiji datum treba odrediti Lovačko udruženje Rudarm  rekao je Stevanović.

 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zahvalio je lovcima na svemu onom što rade u cilju unapređenja lovstva i zaštite životne sredine.

– Želim vam uspješan rad u narednom periodu i obećavam vam da će završni radovi u izgradnji lovačkog  doma koji smo izgradili biti završeni u narednih par mjeseci.

Nakon posluženja večere uz muziku uživo izvlačena je i lovačka tombola koja je imala bogate nagrade uz lovačku pušku kao glavnu nagradu.       

Božić Miladin

 

Be the first to comment

Leave a Reply