Lovačko udruženje „Srna“ Srbac uspješno poslovalo u prošloj godini

Delegati 3. godišnje Skupštine Lovačkog udruženja „ Srna“ Srbac , koje na području opštine Srbac postoji više od 70 godina, jednoglasno su usvojili Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za prošlu i Plan rada i Finansijski plan za ovu godinu, što je detaljno obrazložio predsjednik Udruženja Goran Savanović.
„Naše Udruženje gazduje na 25.659 hektara i uz to koristi 1.996 hektara komercijalnog lovišta kojim gazduje Šumska uprava Srbac. Posjedujemo Lovnu osnovu za narednih deset godina,Kalendar lova i sva druga potrebna dokumenta za koje je saglasnost stigla od resornog Ministarstva u Vladi Republike Srpske i Lovačkog saveza Republike Srpske“, rekao je predsjednik Savanović i dodao da je ostvaren plan nabavke fazanske divljači i automatskih hranilica, da su postavljene kamere u lovištu, tako da je krivolov sveden na minimum.Savanović je dodao da je ukupan prihod Udruženja u prošloj godini iznosio 109.743 KM , što je za 7 odsto više nego u 2017. godine, te da u strukturi prihoda lovačka članarina iznosi oko 50 odsto. Ukupni rashodi su iznosili 108.607 KM, tako da je zabilježen pozitivan finansijski rezultat od 1.136 KM, uz napomenu da su sve obaveze plaćene i da nema duga ni prema kome.
Skupštini je kao gost prisustvovao načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević , koji je pohvalio dobru saradnju Udruženja i Opštinske uprave i obećao da će podržati inicijativu da se u Srpcu izgradi Lovački dom.
Predsjednik Skupštine Udruženja Goran Tatić na kraju sjednice uručio je bivšem sekretaru ovog Udruženja i doajenu srbačkog lovstva Arsenu Jovičiću zlatni lovački orden Lovačkog saveza Republike Srpske za izuzetno zalaganje i doprinos u razvoju lovstva.

Radio Srbac

 

Be the first to comment

Leave a Reply