ЛУ “Јахорина“ Пале: Успјешан лов на предаторе у Подграбу

Секција из Подграба је једна од најорганизованијих секција паљанског удружења “Јахорина“. Сваке године, на крају зимског дијела ловне сезоне, прави се хајка на предаторе.

Акцији се традиционално одазвао велики број ловаца. Њих тридесет распоредило се у двије групе. Прва група је отишла у хајку, док је друга била распоређена на чекама. И поред успјешно изведене хајке и стрпљивог чекања, резултати су изостали.
Ловци из Мркоњић Града обиљежили крај ловне сезоне
Заједнички ловачки доручак је оно што краси ову секцију. Према процјенама искусних ловаца, договорено је да се након одмора изведе још један хајка у рејону Госине. Резултат добро уигране екипе није изостао. Одстрјељена су два вука и једна лисица.

Срећу да одстрјели капиталног вука имао је Дејан Цицовић, који нам је испричао овај свој доживљај.

– Знали смо да су три вука ушла у рејон нашег ловишта. Чим је хајка кренула дешавало се нешто необично. Два пута смо видјали групу од четири примјерка срнеће дивљачи како излази из шуме на ливаду и поново се враћа. Тек послије четрдесетак минута од отпочињања погона примјетио сам да нешто трчи кроз шуму. Била су то два велика вука. Срне су побјегле испред њих, а они су изашли за њима на ливаду. Имао сам добру прегледност за гађање и нанишанио сам вука који је био ближе мени, објашњава Цицовић.

 

Цицовић Дејан поред одстрјељених предатора

Он даље наставља и каже да је вука погодио првим хицем, али да је он наставио да бјежи.

– Иако је пао од првог хица, врло брзо се придигао. Одмах сам препунио пушку и гађао сам још два пута. Тек након 150 метара звјер је пала. Када сам пришао видио сам да је то вучица. Ово је мој први одстрјељени вук и драго ми је што се то десило у хајци на терену гдје често ловимо дивље свиње, закључује Дејан.

 

Једна од најорганизованијих секција

МП

Be the first to comment

Leave a Reply