LU “Jahorina“ Pale: Uspješan lov na predatore u Podgrabu

Sekcija iz Podgraba je jedna od najorganizovanijih sekcija paljanskog udruženja “Jahorina“. Svake godine, na kraju zimskog dijela lovne sezone, pravi se hajka na predatore.

Akciji se tradicionalno odazvao veliki broj lovaca. Njih trideset rasporedilo se u dvije grupe. Prva grupa je otišla u hajku, dok je druga bila raspoređena na čekama. I pored uspješno izvedene hajke i strpljivog čekanja, rezultati su izostali.
Lovci iz Mrkonjić Grada obilježili kraj lovne sezone
Zajednički lovački doručak je ono što krasi ovu sekciju. Prema procjenama iskusnih lovaca, dogovoreno je da se nakon odmora izvede još jedan hajka u rejonu Gosine. Rezultat dobro uigrane ekipe nije izostao. Odstrjeljena su dva vuka i jedna lisica.

Sreću da odstrjeli kapitalnog vuka imao je Dejan Cicović, koji nam je ispričao ovaj svoj doživljaj.

– Znali smo da su tri vuka ušla u rejon našeg lovišta. Čim je hajka krenula dešavalo se nešto neobično. Dva puta smo vidjali grupu od četiri primjerka srneće divljači kako izlazi iz šume na livadu i ponovo se vraća. Tek poslije četrdesetak minuta od otpočinjanja pogona primjetio sam da nešto trči kroz šumu. Bila su to dva velika vuka. Srne su pobjegle ispred njih, a oni su izašli za njima na livadu. Imao sam dobru preglednost za gađanje i nanišanio sam vuka koji je bio bliže meni, objašnjava Cicović.

 

Cicović Dejan pored odstrjeljenih predatora

On dalje nastavlja i kaže da je vuka pogodio prvim hicem, ali da je on nastavio da bježi.

– Iako je pao od prvog hica, vrlo brzo se pridigao. Odmah sam prepunio pušku i gađao sam još dva puta. Tek nakon 150 metara zvjer je pala. Kada sam prišao vidio sam da je to vučica. Ovo je moj prvi odstrjeljeni vuk i drago mi je što se to desilo u hajci na terenu gdje često lovimo divlje svinje, zaključuje Dejan.

 

Jedna od najorganizovanijih sekcija

MP

Be the first to comment

Leave a Reply