Svečano otvorena lovačka kuća na Borikama kod Rogatice

Lovci Lovačkog udruženja Rogatica u subotu, 9. marta svečano su obilježili završetak izgradnje nove lovačke kuće na Borikama i padinama Mednika.

Pored brojnih zvanica svečanosti je prisustvovao i predsjednik Lovačkog saveza Savo Minić.

U pozdravnom govoru Minić je napomenuo dobru saradnju Lovačkog udruženja Rogatica sa Lovačkim savezom Republike Srpske, takođe je pomenuo i odličnu saradnju Lovačkog saveza sa Vladom Republike Srpske koja će i ove godine izdvojiti značajna sredstva koja će kroz kvalitetne projekte doći u sva lovačka udruženja.Valja pomenuti i lovca Ljubomira Stevića iz Bijeljine člana Lovačkog udruženja Rogatica koji je uložio velika finansijska sredstva za izgradnju ovoga objekta.

Lovačko udruženje Rogatica gazduje na 43 000 hektara brdsko planinskog lovišta Mednik i broji oko 240 članova koji su podijeljeni na 18 lovačkih grupa.

U lovištu su izgrađeni brojni lovno tehnički objekti, a 11 lovačkih grupa imaju izgrađene lovačke kuće i kolibe.

Lovačko udruženje Rogatica ima u svom vlasnitvu i  lovački dom i ribnjake u Rogatici .

U ovom atraktivnom lovištu svoje stanište ima prepelica, divlja patka, lještarka, zec, srneća divljač, divlje svinje, kune, lisice, vidre, vuk i medvjed.

U razgovoru sa predsjednikom Lovačkog udruženja Rogatica  i članom Upravnog odbora LSRS Radoslavom  Ristanovićem naglašeno je da ovo udruženje ima odličnu saradnju sa lokalnom opštinskom upravom, resornim ministarstvom te Lovačkim savezom Republike Srpske.

– Svoje obaveze redovno izmirujemo i u lovačkom udruženju vladaju dobri među ljudski odnosi. Sve to ne bi tako bilo da ne vlada sloga, rad,  red i disciplina koju može donijeti samo timski rad – rekao je Ristanović.

Glavni lovovođa udruženja je Milanko Kanostrevac, a predsjednik skupštine Velo Pajić.

Božić Miladin

Be the first to comment

Leave a Reply