Uspješno održana manifestacija „Dani vuka Čemernica 2018“

U organizaciji Lovačkog udruženja „Zmijanje“ Banjaluka, a pod pokroviteljstvom Lovačkog saveza Republike Srpske, Turističke organizacije Grada Banjaluka i kompanije M-tel a.d. Banja Luka, u Banjaluci je uspješno je održana Deseta lovno-turistička manifestacija „Dani vuka Čemernica 2018“.

I pokraj veoma loših vremenskih uslova, koji su graničili sa elementarnom nepogodom, na manifestaciji je prisustvovalo 1000 učesnika iz cijele Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a zatim i iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, što jasno govori o veličini i značaju ove manifestacije.

U lovnom dijelu manifestacije, održan je tradicionalni lov na vuka, kojom prilikom  je pokrenuto najmanje 5 vukova, ali su visok snijeg i hladnoća ovaj put bili saveznici vukovima, zbog čega je izostao i lovački uspjeh.

Iako nije bilo odstrela, lovci nisu krili zadovoljstvo zbog učešća u ovom planinskom lovu, i boravku u očuvanom  i zdravom prirodnom okruženju planina Čemernica i Tisovac.

Nakon povratke iz lova, druženje svih prisutnih je nastavljeno uz bogat kulturno-umjetnički program, ručak, piće, tombolu i muziku.

Među velikim brojem zvanica, na ovoj manifestaciji su prisustvovali i Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Stevo Mirjanić, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske, Nebojša Radmanović, poslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Savo Minić, Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske, kao i brojne druge ličnosti iz društveno političkog života Republike Srpske.

U svom obraćanju, Predsjednik Lovačkog udruženja „Zmijanje“ Banja Luka, Darko Ćulum, se zahvalio svim prisutnima na učešću na ovoj manifestaciji, i istakao da ova manifestacija iz godine u godinu sve više raste, te da na prvom mjestu ima za cilj razvoj lovnog turizma i promociju prirodnih ljepota banjalučke regije, dok je sam lovački uspjeh na drugom mjestu.

U ceremonijalnom dijelu manifestacije, učesnicima se obratio i Milorad Dodik, Predsjednik Republike Srpske, kao i predsjednik lovačkog saveza Savo Minić.

Ovom prilikom, Predsjednik Lovačkog saveza RS je uručio nove lovačke uniforme za sve lovočuvare banjalučke regije.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply