Звање оцјењивач ловачких трофеја у Добоју стекло 35 ловаца

Добој – Звање оцјењивач ловачких трофеја стекло је 35 ловаца из Републике Српске, након дводневног семинара који је током викенда одржан у Добоју.
Предавачи су били представник ресорног министарства за област ловства и шумарства у Влади Српске Горан Зубић, те представници Ловачког савеза Српске Живко Рапајић и Влајко Илић, саопштено је из Ловачког удружења “Фазан”, које је организатор семинара.

У организацији овог ловачког удружења у Добоју су у истом периоду организована предавања за ловце приправнике са подручја Добојско-модричке регије, који су јуче приступили полагању испита.


“Од 87 ловачких приправника који су приступили испиту њих 60 је показало довољно знања да стекну статус ловца, док ће преосталих 17 имати прилику да понове испит на једном од наредних испитних рокова”, наводи се у саопштењу.

Предсједник испитне комисије Горан Зубић оцијенио је да су овогодишњи резултати нешто лошији од прошлогодишњих због иновираних ловачких тестова.

Он је појаснио да од ове године ловци приправници морају показати знање из неколико области које до сада нису биле обавезне, а ту је, прије свега, екологија, односно заштита животне средине, те репродукција и станишта дивљачи. (Срна)

 

Be the first to comment

Leave a Reply