Традиционално дружење 500 ловаца у Лопарама

Ловачко удружење „Мајевица“ у Лопарама вечерас је у свечаном салону „Хелветиа“ у овој мајевичкој општини организовало традиционалну ловачку вечеру којој је присуствовало више од 500 ловаца и гостију.

Предсједник овог удружења Лазар Стевановић рекао је новинарима да су ловци задовољни сезоном која још траје у овом крају који је богат дивљачи, а од значајних улова издвојио је одстрел 12 дивљих свиња.

Стевановић је додао да се Ловачко удружење „Мајевица“, осим узгоја и заштите дивљачи, бави и спортским такмичењима и у ту је сврху изграђен полигон за гађање глинених голубова.

Он је подсјетио да је ово ловачко удружење основано 1946. године и броји 456 чланова подијељених у осам секција, а газдује са 29.370 хектара ловне површине.

Од племените дивљачи преовладавају срна, зец, дивља свиња и фазанска дивљач, а од предатора лисица, шакал и куна.

Потпредсједник Ловачког савеза Републике Српске Стеван Драшковић рекао је новинарима да је овај савез у години на измаку провео бројне активности с циљем развоја ловства и узгоја и заштите дивљачи.

„Унијели смо у ловишта значајан број јединки дивљачи, помажемо едукације ловаца и организујемо ловачке испите и помажемо сваку активност ловаца гдје је то потребно“, рекао је Драшковић и додао да су набављене и пушке за успављивање медвједа.

Он је посебно похвалио сарадњу са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Ловачкој вечери присуствовао је и начелник општине Лопаре Радо Савић који је захвалио Ловачком удуржењу „Мајевица“ што својим добрим радом на најбољи начин представља и промовише ову мајевичку општину.

„Ловци су одличан примјер како треба да функционишу удружења, а посебно ми је задовољство што је у Лопарама из године у годину све више ловаца“, рекао је Савић.

Ловачком дружењу у Лопарама присуствовали су представници ловачки удружења, „Семберија“ из Бијељине, „Јелен“ Главичице, „Партизан“ Трнова, „Црњелово“, „Дубрава“, „Забрђе“, „Рудар“ Угљевик, „Голуб“ Бродац, „Фазан“ Брчко, „Подриње“ Јања, „Тузла“ и „Вјетреник“ из Челића.

Најзаслужнијим ловцима додијељене су признања, а на забави је организована и томбола са фондом награда од 5.000 КМ.

Извор: Срна

Be the first to comment

Leave a Reply