Јелена Пекија изабрана за предсједника Дамаског ловачког клуба

Котор Варош – Јелена Пекија, члан Ловачког удружења „Јелен“ из Козарске Дубице, изабрана је у суботу  на Оснивачкој скупштини за предсједника Дамског ловачког клуба Ловачког савеза Републике Српске.

Оснивачкој скупштини Дамског ловачког клуба присуствовао је 21 од 25 делегата.

„Од малих ногу идем у лов, волим овај спорт, волим дружење и размјеном искустава са колегиницама из Републике Српске настојаћу да унаприједим ловни туризам у Републици Српској“, истакла је Пекија и додала да је у Дамском ловачком клубу тренутно активно 117 жена ловаца.

За њеног замјеника изабрана је Јелена Атлагић из Бањалуке, члан Ловачког удружења „Јеловка“ Масловаре.

За предсједника Скупштине Дамског ловачког клуба изабрана је Татјана Тодоровић из Ловачког удружења „Тетријеб“ из Теслића, док је потпредсједник Јелена Ковачевић из Ловачког удружења „Фазан“ из Челинца.

Предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић изразио је задовољство што је направљен искорак у односу на окружење и што ће даме-ловци учествовати у будућности у раду Савеза као пуноправни чланови.

„Оне су интегрисане у ловство и ми ћемо убудуће прилагођавати њима евентуалне измјене статута као највишег унутрашњег акта, а имаће већу подршку него што имају жене ловци у државама бивше Југославије“, рекао је Минић.

Предсједништво Дамског ловачког клуба тренутно броји пет чланова, а према ријечима Минића, у наредном периоду биће кооптирана највише четири члана.

„Водимо бригу о територијалној заступљености и чињеници да одређен број делегата из источног дијела Републике Српске данас није присуствовао скупштини, тако да ћемо у наредном периоду разговарати са њиховим кандидатима и укључити их у рад клуба“, закључио је Минић.

Оснивачка скупштина Дамског ловачког клуба одржана је у суботу 13. јануара 2018.године  у Котор Варошу, гдје је у току пети Међународни „Дамски лов“ на вука и дивљу свињу.

Be the first to comment

Leave a Reply