Lovačka zabava sekcije Dvorovi: Veselje kakvo samo lovci znaju napraviti

Lovci lovačke sekcije “Dvorovi“ iz Dvorova još od 1970. godine organizuju tradicionalnu Lovačku zabavu. Pročetak februara je vrijeme kada nastoje okupiti što više prijatelja i pobratima u prelijepoj sali hotela Banje Dvorovi.

Mile Živanović, predsjednik sekcije Dvorovi, koja se nalazi u okviru lovačkog udruženja “Semberija“ Bijeljina, rekao je da su u organizaciju lovačke večeri uključeni skoro svi članovi sekcije i svi su dali značajan doprinos. Sekcija ima šezdeset članova, a među njima je trinaest zaslužnih.

-Posebno ističem da imamo veliki broj mladih pripravnika i njih bih posebno pohvalio za učešće u večerašnjoj organizaciji, kaže predsjednik.

Živanović se na čelu sekcije nalazi osam godina, a uspješno je obavljao i dužnost sekretara sekcije. Sekretar ove dobro organizovane sekcije je Petar Njegić, a lovovođa je Dragiša Živanović.

Predsjednik sekcije Živanović uručuje zahvalnicu Draganu Pavloviću

Zabavu su svojim prisustvom uveličali mnogobrojni gosti. Prije svega tu su bili Vasilije Savić – predsjednik LU “Semberija“ Bijeljina, Dragan Pavlović – predsjednik Skupštine LSRS, Živojin Lazić – sekretar LSRS, Milan Kovačević – potpredsjednik Lovačkog saveza Srbije, Vlado Simić – bivši predsjednik LSRS, Miladin Stjepanović – predsjednik LU “Podrinje“ Janja, Cvjetin Vilotić – narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske i član sekcije iz Dvorova, pobratimi iz Jamine i Crnjelova, lovci iz Broca, Ugrinovaca, Balatuna, Međaša, Suvog Polja i Rudog.

Dragan Pavlović, predsjednik Skupštine LSRS, pozdravio je prisutne ispred Lovačkog sveza i u svoje ime, odavši priznanje organizatorima ove lovačke zabave.

– Lovačke večeri su samo jedan vid aktivnosti koje lovci Republike Srpske organizuju i sprovode. Svi dobro znamo da lov nije samo odstrel divljači, već je lov prije svega druženje. Na večerašnjem druženju pored lovaca imamo i naše ljepše polovine i prijatelje koji nisu lovci. Sve to nam dovoljno govori o značaju naših zabava, istakao je predsjednik Skupštine LSRS.

Pavlović je dodao da je 19. marta 1994. godine upravo u Bijeljini održana osnivačka skupština LSRS i da će Savez sledeće godine proslaviti 25 godina postojanja.

U društvu sa potptredsjednikom LSS Milanom Kovačevićem

Privredni i drugi subjekti, kao i svake godine, odazvali su se u velikom broju i podržali su ovu tradicionalnu manifestaciju. Posebno treba istaći da je tombola bila veoma bogata i veoma dobro organizovana. Takođe, podmladak sekcije pobrinuo da svih  150 nagrada bude podjeljeno srećnim dobitnicima.

Pored izuzetno spremljenog lovačkog paprikaša i pečenja, na stolu su se našle i ormašice  gospođe Zorice Jovanović iz Suvog Polja, koja svake godine počasti lovce ovom predivnom poslasticom.

– Posebnu zahvalnost upućujemo svojim suprugama. One uvijek imaju razumijevanja za naše lovačke aktivnosti, a lovačka zabava je vrijeme kada im se nastojimo odužiti, rekli su u glas svi prisutni lovci iz Dvorova.

Ivana Simeunović je nagrađena velikim aplauzom za nastup na zabavi.

Program večeri svojim glasom uljepšala je vokalna solistkinja Ivana Simeunović iz kulturno-umjetničkog društva Dvorovi. Uz lokalni muzički bend i prelijepu muziku, druženje je trajalo do rano ujutro.

Slika sa prve lovačke zabave u Dvorovima

Inicijator organizovanja lovačkih večeri u Dvorovima je Mićo Đurić koji je napravio prvo veselje daleke 1970. godine. Nakon završetka Odbrambeno-otadžbinskog rata, druženja se organizuju u hotelu Banja Dvorovi i redovno se okupi preko 250 ljudi.

M.P.

Be the first to comment

Leave a Reply